Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışında yer aldığı Uluslararası Bilim ve Teknoloji Konferansı'na 83 ülkeden 214, Türkiye'den 109 bilim insanı katılıyor.

        Yeni Türkiye Stratejik Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen konferans kapsamında 6 Ekim'e kadar bilim ve teknolojinin geçmişi, bugünü ve geleceği, enerji üretimi ve yönetimi, nanoteknoloji ve malzeme bilimi, bilişim ve teknoloji politikaları gibi konu başlıkları ele alınacak.

        Konferansa, 83 ülkeden 214, Türkiye'den 109 olmak üzere toplam 323 bilim insanı katılıyor.

        Konferansın açılışında konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, "Bilim ve teknoloji güvenli ve güçlü yarınlar için olmazsa olmaz bir faaliyet alanıdır. Ülkelerin yarıştıkları alanların hemen hepsinde araştırma, geliştirme ve iyileştirme temelli adımlar etkilidir." dedi.

        Bilim ve teknolojinin olmadığı bir ortamda, güçlü, güvenli ve konforlu bir gelecekten bahsedilemeyeceğini dile getiren Çelik, Türkiye'nin bilişim ve teknoloji politikalarına ilişkin bilgi verdi.

        Yerli teknolojinin önemine işaret eden Çelik, gerek Ar-Ge faaliyetleri gerekse ithal ara malı imalatının yerlileştirilmesinin önem taşıdığını ifade etti. Çelik, bakanlık olarak bilimsel ve teknolojik altyapı ile sanayi üretim faaliyetlerini geliştirip yükseltme gayreti içinde olduklarını söyledi.

        Yeni Türkiye Stratejik Araştırma Merkezi Başkanı Hasan Celal Güzel de 21. yüzyılın bilim, teknoloji ve inovasyon asrı olduğunu belirtti.

        Artık ülkelerin refah düzeyine, geliştirdikleri bilimsel ve teknolojik ilerlemelerin etkisi olacağını söyleyen Güzel, 2023, 2053 ve 2071 vizyonlarına ulaşmak için en kısa zamanda bilimsel araştırma, teknoloji ve inovasyonu geliştirmek gerektiğini dile getirdi.

        Güzel, bu hedeflere ulaşılabilmesi için öncelikle bir strateji tespit edilmesini, kısa, orta ve uzun vadeli programlar neticesinde Ar-Ge harcamalarının, gayri safi milli hasılanın yüzde 4'üne kadar artırılması gerektiğini vurguladı.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, konferansın açılış konuşmalarının ardından, kendisinin de makalelerinin yayınlandığı Yeni Türkiye Dergisi'nin son sayısı ile Bilim ve Teknoloji Özel Sayısı'nın bir cildi takdim edildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler