Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Kültür Yarışması Kaş'ta yapıldı.

        Kaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yapılan yarışmada, 6 kadın çiftçi yarıştı.

        Yarışmada birinci olan Alev Çıralı, 15 Ekim'de EXPO 2016 Antalya'da yapılacak finalde Kaş’ı temsil etmeye hak kazanırken, ikinci Cemile Kulaksız, üçüncü ise Huriye Özkan oldu.

        Yarışmanın birincisi 1500 lira, ikincisi 750 lira ve üçüncüsü de 500 lira ödül kazandı.

        Dereceye girenlerin ödüllerini Kaş Kaymakamı Bilgehan Bayar, Belediye Başkanı Halil Kocaer ve AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Ulutaş verdi.

        Kaymakam Bayar, kadının dünyada olduğu gibi Türkiye'de de önemli yere sahip olduğunu belirterek, kadın çiftçilerin öz verili çalışmaları sayesinde Türkiye'nin tarımsal üretimi kendi kendine yeten ülkeler arasında bulunduğunu söyledi.

        Belediye Başkanı Kocaer de her başarılı erkeğin arkasında mutlaka bir kadının olduğunu dile getirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler