Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAKARYA (AA) - Akyazı ilçesinde, terör nedeniyle Nusaybin ilçesinden Mardin'e göç eden aileler için "Sakarya'dan Mardin'e Kardeşlik Köprüsü" kapsamında yatak yardımı kampanyası başlatıldı.

        AK Parti Sakarya Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu, terör nedeniyle Nusaybin'den Mardin'e göç eden ailelerin yaşadığı sıkıntıları bizzat yerinde gördüklerini söyledi.

        Ailelerin en büyük ihtiyacının yatak olduğunu vurgulayan Hatipoğlu, "Nusaybin’den Mardin’e göç eden 850 aile var. En büyük eksikleri ise yatak. Mardin'le birlikte Iğdır, Çanakkale ve Zonguldak da kardeş şehrimiz. Kadın kolları olarak, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası bir süre ara verdiğimiz yardım faaliyetlerimize hız kesmeden devam ediyoruz." dedi.

        Hatipoğlu, hedeflerinin Mardin'e bin yatak göndermek olduğunu ifade ederek, "Iğdır'a bir tır dolusu yardım yollamıştık. Mardin için ilk kampanyamızı siz değerli başkan eşleriyle başlatıyoruz. Emin olun biz Sakarya olarak, rahat bir şehirde yaşıyoruz. Buradan oradaki kardeşlerimize el uzatmamız gerekiyor. AK Parti İl Kadın Kolları olarak 'şimdi yardım zamanı' diyor ve herkesi kampanyamıza destek olmaya çağırıyoruz." şeklinde konuştu.

        Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan'ın eşi İlknur Akcan, kampanyaya destek olmak amacıyla Gazi Süleymanpaşa Camisi önünde yardım standı açtı.

        Kampanyaya destek vermek isteyenlerin, yatak veya 1 yatak ücreti olan 40 lira bağışta bulunabileceği belirtildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler