Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AFYONKARAHİSAR (AA) - İscehisar Belediyesi'nin hazırladığı projenin kabulü sonrası katı mermer atıkları yol yapımında ve altyapı çalışmalarında kullanılacak.

        İscehisar Belediye Başkanı Mustafa Çibik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2016 Yılı Proje Teklif Çağrıları kapsamında Sürdürülebilir Çevre Altyapı Mali Destek Programı (SÜÇEP) çerçevesinde İscehisar Belediyesi proje ekibi olarak "Çevreye Atılan Mermer Atıklarını Yola Getiriyoruz" projesi ile ZEKA'ya başvuru yaptıklarını söyledi.

        Çibik, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yusuf Balcı ile protokol imzaladıklarını, proje ile atık mermer malzemelerinin kullanılabilir hale getirileceğini ifade ederek şunları aktardı:

        "Projenin amacı İscehisar ilçesinde faaliyet gösteren mermer ocakları, mermer fabrikaları ve mermer atölyelerinde oluşan katı mermer atıklarının geri dönüştürülmesi ile ortaya çıkan malzemenin, ilçedeki yolların yapımında ve alt yapı çalışmalarında kullanılarak çevreye verilen zararın azaltılmasıdır. Proje kapsamında Mobil Konkasör Tesisi oluşturulacak ve çevreye atılan katı mermer atıklarının azaltılması sağlanacaktır. Proje toplam maliyeti 804 bin 830 lira olup, 537 bin 449 lirası ZEKA desteği, 267 bin 380 lirası ise eş finansman olarak Belediyemiz bütçesinden karşılanacaktır."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler