Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİLECİK (AA) - MUHSİN ARSLAN - Kadınlarda Avrupa üçüncüsü genç güreşçi Derya Bayhan, Romanya'nın Craiova kentinde düzenlenen Balkan Gençler Güreş Şampiyonası'nda altın madalyaya uzanmak istiyor.

        Şampiyona öncesi son kampı Bilecik'in Söğüt ilçesinde yapan milli takımın sporcularından Derya, hedeflerini AA muhabirine anlattı. 59 kiloda mücadele edeceğini belirten Derya, şampiyonluğu hedeflediğini söyledi.

        Profesyonel olarak İzmir Büyükşehir Belediyespor'da güreş yapmaya başladığını, 1 yıldır da Yalova Altınova Tersaneler Spor Kulübü'nde güreştiğini aktaran Bayhan, şunları söyledi:

        "En büyük hedefim Avrupa ve dünya şampiyonluğu ile olimpiyatlara katılmak. Bu yıl Letonya'nın başkenti Riga'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda üçüncü oldum. Bayrağımızı dalgalandırdım. Bundan daha büyük bir mutluluk ve onur olamaz. İnşallah devamı da gelir. Tek hedefim Romanya'da düzenlenecek Balkan Şampiyonası'nda bayrağımızı dalgalandırmak ve en iyi şekilde temsil etmek. Ülkemizi, zor zamanlar geçirdiği dönemde alacağım başarılarla mutlu etmek istiyorum. Bayrağımızı göklere çıkartıp İstiklal Marşı'nı okutmak en büyük isteğim. Hocalarımız yakından ilgileniyorlar. Hocalarımın verdiği emekleri boşa çıkartmayacağım inşallah."

        - Eleştirilere rağmen güreşi bırakmadı

        Milli sporcu, amcasının ve babasının eleştirilerine rağmen güreşi bırakmadığını ve bugünlere geldiğini ifade etti.

        Güreşe başladığında amcasının bunu istemediğini ve "Boş ver gitme, kızdan güreşçi mi olur" dediğini anlatan Derya, "Babam fazla bir şey demiyordu ama o da istemiyordu. Ama başarılar gelince istemeye başladı. Şu anda en büyük destekçim babam. Başarılılar elde etmemi istiyor. Hedefim 2020 Olimpiyat Oyunları'na katılmak." şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler