Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BATMAN (AA) - Türk Kızılayı Batman Şubesi tarafından, Irak'ta terör örgütü DAEŞ saldırıları sonucu kaçarak Beşiri ilçesine bağlı Uğurca Köyü'ndeki çadırkente yerleşen Ezidi ailelere gıda ve hijyen malzemesi yardımı yapıldı.

        Türk Kızılayı Batman Şubesi tarafından, Uğurca Köyü'ndeki çadırkentte kalan 200'ü aşkın Ezidi aileye yönelik yardım çalışması başlattı.

        İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü(AFAD) tarafından ihtiyaçları karşılanan Ezidiler'e yardım çalışması kapsamında gıda ve hijyen paketi dağıtımı yapıldı.

        Yardım paketlerini dağıtan Türk Kızılayı Batman Şubesi Başkanı Ali Tezdiğ, bu yardımların devam edeceğini söyledi.

        Tezdiğ, şöyle dedi:

        "200 kişi yaşıyor burada. Buraya yerleşen Ezidi'lere gıda, hijyen, temizlik gibi ihtiyaçları Türk Kızılayı Batman Şubesi tarafından karşılanmakta. Kış öncesi bunların rahat yaşaması için de çadırların bakımı yapılacak. Altyapı, elektrik, su gibi ihtiyaçlar da giderilecektir. Ülkemizde kaldıkları sürece bunlara ev sahipliği yağacağız."

        İhtiyaçları karşılanan Ezidiler, hem AFAD'a hem de Türk Kızılayı'na teşekkür etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Batman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Batman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler