Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAMSUN (AA) - Samsun Büyükşehir Belediyesi, Tekkeköy raylı sistem hattı tamamlanarak yolcu taşımaya başladı.

        Gar-Tekkeköy arasına yapılan 14 kilometrelik ilave hat ile Samsun raylı sistemi 31 kilometreye çıktı. Vali İbrahim Şahin, AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel hafif raylı sisteme Gar İstasyonu’ndan binerek, tramvay ile Tekkeköy’e geldi.

        Tekkeköy ilçesiyle tramvay hattının 31 kilometreye ulaştığını belirten Yılmaz, "Samsun-Tekkeköy arasında hafif raylı sistemin çalışmasının bir önemi var. Samsun’daki çalışma hayatının sanayi bölgelerinin kent merkezine ulaşımının sadece mevcut karayolundan yapılmış olması bir eksiklikti. Raylı sistem de bugün alternatif olarak devreye girdi. Şehrimiz bugün doğu-batı istikametinde böylece 31 kilometrelik bir hatta kavuştu. Bu hat günde 80 bin yolcu taşıma kapasitesine sahip olacak. Şu anda biz 60 bin civarında yolcu taşıyoruz." diye konuştu.

        Hattı üniversiteye kadar çıkarmak için finansman planlamalarını yapmaya başladıklarını dile getiren Yılmaz, "Projelerimizi yapıyoruz. Hizmeti devreye aldığımızda karşılaşacağımız sorunları ulaşım master planı ölçeğinde masaya yatırarak tartışıyoruz. En kısa sürede kararımızı vereceğiz ve hattı üniversiteye kadar çıkaracağız. Üniversite hattı 4 kilometrelik bir hat. Bu da doğu-batı istikametinde toplamda 35 kilometrelik bir hattımız olmuş olacak." şeklide konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler