Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğünce "Çemberimde Gül Oya Projesi" kapsamında 81 ilde kaybolmaya yüz tutmuş yöresel ürünler sergisi açıldı.

        Törene, Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, Kırklareli Milli Eğitim Müdür Murat Aşım, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin, Gençlik Merkezi Müdürü Aslı Özçelik, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

        Avrupa Birliği Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan projeyle Lüleburgaz Gençlik Merkezi'nde açılan sergide, yöresel ürünler sergilendi.

        Saygı duruşu yapılmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, halk oyunları gösterisi yapılarak, çeşitli türküler seslendirildi.

        Kaya, törende yaptığı konuşmada, ülkede birçok yörenin kendine has kültürünün bulunduğu söyledi.

        Yörelerin kendi kültürlerine her zaman sahip çıkması gerektiğini belirten Kaya, kültürlerin yaşatıldıkça güzelleşebileceğini belirtti.

        Eski kültürlerin gelecek nesillere aktarılması gerektiğini anlatan Kaya, "Ülkemiz özellikle son dönemlerde kültürler ve kültürler arası sıkıntılardan, çekişmelerden ve çatışmalardan bazı sıkıntılar yaşadı. Fakat şunu bilmeliyiz ki aslında kültürel farklılıklarımız bizim güzelliklerimizdir. Her yöre unutulmaya yüz tutmuş kültürlerine ait eserlerine sahip çıkmalıdır. Kültürler yaşadıkça güzelleşir. Yaşatıldıkça da paylaşılır ve çoğaltılır. Çemberimde Gül Oya Projesi bu kapsamda çok önemlidir. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

        Konuşmaların ardından Kaya ve beraberindeki heyet, serginin açılışını yaptı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırklareli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırklareli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler