Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Petrol piyasasında lisanslarına ihrakiye teslim faaliyeti işli dağıtıcı lisansı sahipleri de ihrakiye teslimi yapabilecek.

        EPDK'nın konuyla ilgili Kurul kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer aldı.

        Buna göre, petrol piyasasında ihrakiyenin ihracat veya transit rejimi kapsamında deniz ve hava taşıtlarına ikmal edilmesinde, Kurul'un geçmişte belirlediği yükümlülüklere bağlı kalınarak, üçüncü kişiler tarafından verilebilen tahsilat aracılık hizmeti, ihrakiye teslim lisansı sahiplerinin yanı sıra, lisanslarına ihrakiye teslim faaliyeti işli dağıtıcı lisansı sahipleri tarafından da gerçekleştirilebilecek.

        Havaalanı ve limanlardaki taşıtlara ücret karşılığı akaryakıt sağlanması olarak bilinen ihrakiye tesliminin, EPDK'nın 2011 yılında aldığı kararla 3'üncü kişiler tarafından yapılmasına imkan sağlanmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler