Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulunda (MYO) kan bağışı ve ilik nakli ile ilgili seminer verildi.

        Atatürk Sağlık Hizmetleri MYO Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seminerde konuşan Atatürk Sağlık Hizmetleri MYO Öğretim Görevlisi Yusuf Akdemir, Türkiye'nin yıllık kan ihtiyacının 2,5 milyon ünite olduğunu belirtti.

        "Kanın, kaynağı insandır ve elde edilmesi için başka alternatif yoktur" diyen Akdemir, "Kan hastalığı olanlar her ay 1-5 ünite, diyaliz hastalarında her ay 1-2 ünite, kanser hastalarında her ay 1-3 ünite kana gereksinim vardır. Ayrıca ülkemizin deprem kuşağında yer alması, terör olayları gibi olağanüstü durumlar nedeni ile ihtiyaç haricinde depolarımızda herhangi bir felakette kullanılmak üzere belirli sayıda kan bulundurmalıyız." ifadelerini kullandı.

        Afyonkarahisar Kızılay Kan Bağışı Merkezi Kan Kazanım Uzmanı Erdal Tan ise konuşmasında Türkiye'deki kan bankacılığı konularına da değindi.

        Tan, şunları kaydetti:

        "Sağlık Bakanlığının istatistiklerine göre Türkiye'nin geçen yıl 2 milyon 300 bin ünite kan ihtiyacı vardı. Kızılay ise bunun sadece 1 milyon 800 bin kadarını karşılayabildi. Bu yüzden düzenli kan bağışçısı olmak kadar, yapılan duyurulara istinaden hastanelere gidip acil ihtiyaçlı kişilere kan vermek de büyük önem arz etmektedir."

        Seminer sonunda, Kızılay Kan Bağışı Merkezi tarafından Atatürk Sağlık Hizmetleri MYO bahçesine kurulan çadırda öğrenciler kan bağışında bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler