Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Muş (AA) - Muş Şehit Nusret Sarman Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ile Aşçılar ve Pastacılar Derneği tarafından 15 Temmuz şehitleri için aşure dağıtıldı.

        Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, konuyla ilgili açıklamasında, 15 Temmuz akşamında haince darbe girişimine kalkışıldığını ve o gece vatandaşların canlarını hiçe sayarak darbecilere karşı meydanlara indiğini belirtti.

        Bu gecede çok sayıda şehit verildiğine dikkat çeken Arslan, "Şehitlerimizin ruhları için aşure dağıtıyoruz. İnşallah memleketimiz, bir daha böyle bir ihanetle karşılaşmaz. Bu etkinliğe katkı sunan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

        Kültürümüzde muharrem ayının büyük önemi olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Feyat Asya da bu ayda çeşitli etkinliklerin düzenlendiğini kaydetti.

        Asya, "Allah şehitlerimizin derecelerini yükseltsin. Halkımızın birliği, dirliği hep daim olsun. Bu coğrafyada artık Kerbela olaylarının yaşandığı aşureler değil, çocuklarımızın sevinçle yaşadığı günlere dönüşmesini diliyoruz." diye konuştu.

        15 Temmuz şehitleri yad etmek adına böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyleyen Muş Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Halit Uygur da bu etkinliği her yıl yapmayı düşündüklerini kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler