Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VAN (AA) - İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte, öğrencilere tarım ve hayvancılığın önemi anlatıldı.

        Hürriyet Eğitim Kurumlarında gerçekleştirilen etkinlikte konuşan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fevzi Altuner, iklim değişikliğinin, gıda güvenliği üzerinde önemli etkiye sahip olduğunu söyledi.

        Dünyada gıda paylaşımında çok ciddi problemler olduğunu ifade eden Altuner, bu problemler sebebiyle dünyanın bazı ülkelerinin açlıkla boğuştuğunu bazılarının ise çok aşırı beslenmeden dolayı obezite problemi yaşadığını dile getirdi.

        Altuner, "Tarım doğumdan ölümüne kadar insanın yanındadır ve bu yüzden tarımın bilinçli şekilde yapılması gerekir. Tarım faaliyetleri yürütülürken çevreye zarar verilmemelidir. Tarım yaparken değişen iklim şartlarına göre dönüştürmeyi bilmeli ve buna yönelik politikalar geliştirmeliyiz." dedi.

        Etkinlikte Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından öğrencilere "güvenli gıda" hakkında bilgiler verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler