Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİLECİK (AA) - Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce okul kantin işletmecileri ile okul idarecilerine eğitim verildi.

        İl müdürü Hacı Dursun Yıldız, müdürlük toplantı salonunda düzenlenen eğitimde, çocukların sağlıklı, dengeli, temiz ve güvenli gıdalarla beslenmesinin hem bedenen hem de beyin olarak güçlü olacaklarını söyledi.

        Kantin işletmecilerinin ve okul yönetimlerinin mutlaka hijyen ve temizlik kurallarına uyduğuna dikkat etmeleri gerektiğini anlatan Yıldız, şunları kaydetti:

        ''İnsanların gıda güvenliğini tehlikeye atabilecek konu hakkında hiçbir zaman tolerans gösteremeyiz. Son tüketim tarihi geçmiş ürünleri işletmenizde bulundurmayın. Temizlik ve gıda malzemelerinin aynı yerde olmamasına dikkat edin. Ambalajsız, etiketsiz ürün almayın, satmayın ve tüketmeyin. Bozuk ambalajlı ürünlere dikkat edin. Bütün kantinler ve yemekhaneler tarafımızdan her dönem denetlenmektedir. Ama esas denetim tüketicilerin bilinçli olması, yediği ve içtiğini sorgulamasıdır.''

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler