Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TEKİRDAĞ (AA) - Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Tekirdağ'da kütüphanesi olmayan köy ve diğer yerleşim yerlerine ücretsiz kitap, kütüphane ve internet hizmeti sunmak için tahsis edilen gezici kütüphane aracı hizmet vermeye başladı.

        Valilik önünde Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan'ın katılımıyla açılışı yapılan, içinde 2 bin kitap, dizüstü bilgisayar, LCD televizyon, lazer yazıcı olan gezici kütüphane aracı kütüphanesi olmayan köy okullarını gezecek.

        Tekirdağ Namık Kemal İl Halk Kütüphanesi Müdürü Hamide Çakır, gezici kütüphane sayesinde uzakta bulunan genç, çocuk ve imkanı olmayan köylere giderek hizmet vereceklerini söyledi.

        Köylerde bulunan ve kütüphanesi olmayan okullara giderek öğrencileri bu imkanlarla buluşturacaklarını belirten Çakır, araç içinde Türk ve dünya klasikleri olmak üzere tamamı güncel baskılardan oluşan 2 bin kitabın bulunduğunu ve öğrencilerin burada araştırma ve ödev yapabileceklerini ifade etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler