Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        OSMANİYE (AA) - Osmaniye Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İl İbrahim Sağlam, ekim sezonu öncesinde piyasaya sahte gübre sürme isteyenlere karşı dikkatli olmaları uyarısında bulundu.

        Şağlam, yaptığı yazılı açıklamada, çiftçilerin mağdur olmamaları ve onca emeklerin heba olmaması için gübre alırken dikkat etmesi gerektiğini belirtti.

        Yoğun olarak gübreleme faaliyetlerinin başladığı ekim öncesi dönemde denetimlerin arttırıldığını ifade eden Şağlam, şunları kaydetti:

        "Gübre alımından işyerinin gübre bayisi olup olmadığına, ürün tescil belgesi bilgileri ile ürün ambalajında yazılı bulunan değerlerin aynı olmasına dikkat edilmesi gerekir. Öte yandan çiftçilerimizin almış oldukları ambalajlarda bulunan yazılardaki dokunun aynı kalınlık ve renkte olması, aldıkları gübrelerin mutlaka faturalarını almaya dikkat etmeleri kendi menfaatleri açısından çok önemlidir.​"

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Osmaniye haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Osmaniye Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler