Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VAN (AA) - Muradiye ilçesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

        Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

        Kutlamalar kapsamında Muradiye Spor Stadı'nda program düzenlendi.

        Muradiye Kaymakamı Mehmet Fatih Çelikel, burada öğrenciler hitaben yaptığı konuşmada, "Atatürk’ün emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti'ne canınız gibi sahip çıkıp, koruyacağınıza ve yüceltip geliştirmek için de sürekli çaba harcayacağınıza içtenlikle inanıyorum." dedi.

        Kaymakam Çelikel, şöyle konuştu:

        "Milli birlik ve beraberliğimize yönelik saldırıların arttığı bir dönemin içerisindeyiz. Bu saldırıları yapan iç ve dış güçlerin Cumhuriyetimizin nasıl kurulduğunu bu toprakların her karışının ecdat kanı ile sulandığını unuttukları görülmektedir. Eğer geçmişimize zafer ve şanla dolu tarihimize biraz bakmış olsalardı bütün bu saldırıların beyhude olduğunu zaten anlarlardı. Bu dönemde millet olarak üzerimize düşen, bizi bir birimize düşürmeye çalışan bu zihniyete karşı aklıselim hareket etmek ve birlik ve beraberliğimize her zamankinden daha fazla sahip çıkmaktır. Millet olarak bize yakışan bu ayrımcı zihniyet karşısında bir birimize sıkı sıkıya bağlanmaktır. Bu bağlamda Türkiye Cumhuriyetinin 93 yılını bu duygularla içtenlikle kutluyor, Cumhuriyet coşkusunun yaşamınız boyunca sürmesini diliyor ve hepinizi sevgi saygı ve en kalbi duygularımla selamlıyorum."

        Program sonunda öğrenciler tarafından şiirler okundu ve ilçedeki okullar arasında düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

        Törene, Belediye Başkan Vekili Mehmet Güler İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Murat Akyol, kurum amirleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, askeri erkan ve öğrenciler katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler