Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİİRT (AA) - Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Güven Kuzu, "İlde yapımı devam eden üç bine yakın konut, ekonomideki canlılığı gösteriyor." dedi.

        TSO Başkanı Kuzu, yaptığı açıklamada, inşaat sektörünün özellikle istihdamı arttırdığını ve diğer sektörleri de canlandırdığını belirtti.

        Oda olarak yaptıkları araştırmalarda merkez ve Kurtalan ilçesinde yap sat usulü olarak bilinen müteahhitlik firmaları tarafından yapılan 3 bin civarında konut bulunduğunu dile getiren Kuzu, şöyle konuştu:

        "İlde yapımı devam eden üç bine yakın konut, ekonomideki canlılığı gösteriyor. Bunların yaklaşık 2 bin 600'ü il merkezinde. Diğer konutlar Kurtalan ilçesinde yapılıyor. Halen il merkezinde 27 bin civarında konut bulunduğunu göz önünde bulundurduğumuzda, bu sayının yaklaşık yüzde 7'si oranında bir konut yapımından söz ediyoruz. Bu inşaatların yapımında binlerce kişiye istihdam sağlanıyor. Bunun yanı sıra ilimizde bu sektörde gerek malzeme satımında ve gerekse konut üretiminde faaliyet gösteren çok sayıda firmanın olması da dikkat çekicidir ve bu alandaki canlılığı göstermektedir."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Siirt haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Siirt Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler