Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde dün PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş İsmail Koç, Ankara'nın Haymana ilçesindeki baba ocağında okunan dua ve ağıtlarla son yolculuğa uğurlandı.

        Şehit Koç'un cenazesi, Van'da düzenlenen ilk törenin ardından askeri helikopterle getirildiği Haymana'nın Yaprakbayırı Mahallesi'ndeki babaevinde tekbirlerle karşılandı. Burada helallik alınmasının ardından, anne Halime ve baba Selahattin Koç taziyeleri kabul etti.

        Şehidin cenazesi daha sonra "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganı ve Türk bayrakları eşliğinde Yaprakbayırı Mahallesi Camisi'ne getirildi. Şehidin naaşı, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından dualar ve gözyaşları arasında köy mezarlığına defnedildi.

        Cenaze törenine, Koç ailesi ve yakınlarının yanı sıra Ankara Valisi Ercan Topaca, bazı Ankara milletvekilleri, Haymana Kaymakamı Turan Erdoğan, Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        Kürt kökenli bir ailenin 7 çocuğundan en küçüğü olan şehit İsmail Koç'un, bir ay sonra nişanlanmak için hazırlık yaptığı öğrenildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler