Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - BARIŞ KILIÇ - Maliye Bakanlığı, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile irtibatlı olduğu gerekçesiyle kapatılarak kamuya devredilen Altındağ'daki bir yurt binasını, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına tahsis etti.

        Edinilen bilgiye göre, Maliye Bakanlığı, FETÖ ile irtibatlı yurdun 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılarak, yurt binasının kamuya geçirilmesinin ardından, Altındağ'daki 15 katlı binayı, başta darbe girişimi olmak üzere FETÖ ile ilgili birçok soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına devretti. Eski yurt, Ankara Adliyesi ek hizmet binası olarak kullanılacak.

        Devredilmeden hemen önce elektrik prizlerine varıncaya kadar söküldüğü bildirilen binanın, kullanılmaya başlanmadan onarımdan geçmesi ve yeniden düzenlenmesi gerektiği belirtildi.

        Binaya, Ankara Adliyesindeki hangi mahkemelerin taşınacağına Adalet Bakanlığının karar vereceği kaydedildi.

        Ankara Adalet Sarayı'ndaki yer sıkıntısı nedeniyle geçen yıllarda icra hukuk mahkemeleri ve icra müdürlükleri Yenimahalle'ye, iş mahkemeleri ve ticaret mahkemeleri ise Balgat'taki ek binalara taşınmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler