Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        UŞAK (AA) - Uşak'ta, Türkiye Romanlar Konfederasyonu tarafından "Milli Birlik ve Kardeşlik Roman Buluşması" adıyla etkinlik düzenlendi.

        Uşak Valisi Ahmet Okur, Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, 15 Temmuz akşamı zaman zaman olumsuz eleştirilere maruz kalan Romanların, birlik ve beraberlik içinde vatanına sahip çıktığını, bu süreçte yaşananların asla unutulmaması gerektiğini ifade etti.

        Darbe girişiminde yaşananları hatırlatan Okur, şunları söyledi:

        "15 Temmuz akşamı Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Gürcü ve Roman vatandaşlar, genciyle yaşlısıyla kadınıyla erkeğiyle sokaktaydı ve hain odaklara karşı dimdik durdu. Her ilde ve her ilçede, sokağa çıkan vatandaşlarımız bayrağa sahip çıktı. Bu vatanda hala yaşıyorsak, sadece 15 Temmuz'da şehit düşenlerin sayesinde değil, bu millet de gazi oldu. Biz içeride sağlam olursak dışarıdan bizi kimse yıkamaz."

        Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan da Roman asıllı vatandaşların darbe girişimi sırasında milli birlik ve beraberlik ruhu ile hareket ettiğini, vatanına, bayrağına ve devletine sahip çıktığını ifade etti.

        Darbe girişiminin yaşandığı gece sokaklara dökülen milletin, tüm dünyaya, Türkiye'nin ne kadar güçlü olduğunu gösterdiğini dile getiren Cahan, "Devlet ve millet olarak büyük bir badire atlattık. Milletimiz aynı Çanakkale ruhu ile Kurtuluş Savaşı'ndaki ecdadımızın ruhu ile vatanına sahip çıktı. Vatanımız, devletimiz bayrağımız söz konusu olduğunda kimse canını esirgemedi, her kesimden vatandaşımız meydana çıktı. Milli birlik ve beraberlik ruhunu ortaya koydu. Romanlardan bugüne kadar terörist çıkmadı. Biz, bir ve beraber olmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

        Türkiye Romanlar Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Çokyaşar ise Çanakkale'de Türk, Laz, Kürt, Çerkez, Roman, göğüs göğüse, omuz omuza aynı gaye için şehit olduğunu hatırlatarak, Romanlar olarak 15 Temmuz'da da vatanlarına, bayraklarına, devletlerine sahip çıktıklarını söyledi.

        Romanların her zaman Türkiye Cumhuriyeti'nin birlik ve beraberliğinden yana olduğunu dile getiren Çokyaşar, şunları kaydetti:

        "Bu ülke hepimizin. Türkiye Cumhuriyeti topraklarında 36 ayrı kimlik bir arada yaşamıştır. Bunların her birinin kültürü, kendine göre hayat şartları vardır. Birliğimizi ve beraberliğimizi korumak için Romanlar da bu ülkenin bireyi olarak, bu ülkeyi savunmaya devam edecek. O gece hepimiz, bayraklarımızla sokaklardaydık. Gönlümüzle yüreğimizle bu darbe girişiminin engellenmesi için var gücümüzle buna karşı çıktık. Romanlar olarak ülkemizi seviyoruz, bu ülkenin birliği ve beraberliği için her zaman canımızı ve kanımızı vermeye hazırız."

        Etkinlikte konuşmaların ardından Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından 15 Temmuz darbe girişimi temalı oyun sergilendi ve şiirler okundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Uşak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Uşak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler