Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZİANTEP (AA) - Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DEAŞ'tan temizlendikten sonra tersine göçün başladığı Halep'in Cerablus ilçesine dönen Suriyelilerin su ihtiyaçları, yardım kuruluşlarınca gideriliyor.

        İnsani Müdafaa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER) Gaziantep Şubesi Başkanı Sait Gökdere, yaptığı açıklamada terör örgütü DEAŞ'ın köylerden giderken su depolarını bozup kuyuları tahrip ettiklerini söyledi.

        Su kuyularının tahrip olmasından dolayı köylülerin susuz kaldığını ifade eden Gökdere, şunları kaydetti:

        "ÖSO askerleri kendi kiraladığı tankerlerle köylülerin su ihtiyacını gideriyor. Biz de dernek olarak yardımcı olmaya çalışıyoruz. Şu anda 30 köyün su ihtiyacını giderdik. Su depolarının tahribini giderdikten sonra bu köylere daha çok Suriyeliler gelecek. İnşallah savaşın bir an önce bitmesi temennisinde bulunuyorum. Bölgelerin tümüyle özgürleşmesini arzu ediyoruz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler