Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yerel Seçim Sonuçları: 31 Mart Seçim sonuçları canlı anlık oy takibi Haberturk.com’da olacak! SEÇİM SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
        1

        31 Mart Yerel seçim takvimi işlerken yerel seçim sonuçları oy verme işleminin sona ermesiyle belli olacak. Seçimde 81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtar belirlenecek, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeliği seçimleri yapılacak. Seçim yasaklarının sona ermesiyle birlikte oy verileri seçim sonuçları Haberturk.com adresinden yayınlanacak. Peki seçim sonuçları ne zaman açıklanacak, saat kaçta? İşte seçim günü güncel olarak takip edebileceğiniz Yerel seçim oy oranları, oy sayısı ve genel seçim sonuçları son durum ekranı

        2

        SEÇİM SONUÇLARI ANBEAN HABERTURK.COM'DA

        Oy sayımına geçilmesi ile beraber 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonuçları da Haberturk.com’da anbean, canlı olarak takip edilecek.

        Yerel seçim sonuçları, il il ve ilçe ilçe seçim sonuçları, canlı seçim haritası, 2024 seçimlerine ilişkin son dakika gelişmeleri, parti ve belediye başkan adayları seçim sonuçları haberturk.com/secim/secim2024/yerel-secim sayfasından anlık olarak takip edilebilecek. 31 Mart günü seçim sonuçlarına aşağıdaki linkten ulaşabileceğiniz gibi şu an eski seçim sonuçlarına bakabilirsiniz.

        SEÇİM SONUÇLARI VE OY ORANLARI TAKİBİ İÇİN TIKLAYINIZ

        3

        İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere il il ve ilçe ilçe YSK'nın yayın yasağını kaldırmasının ardından Haberturk.com seçim sonuçları ekranında olacak…

        İSTANBUL YEREL SEÇİM SONUCU TAKİBİ İÇİN TIKLAYINIZ

        ANKARA YEREL SEÇİM SONUCU TAKİBİ İÇİN TIKLAYINIZ

        İZMİR YEREL SEÇİM SONUÇLARI TAKİBİ İÇİN TIKLAYINIZ

        4

        SEÇİM SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        Türkiye'de yaklaşık 61 milyon seçmen, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticilerini seçmek için 31 Mart'ta sandığa gidecek. Seçime toplamda 34 siyasi parti katılacak. 31 Mart Pazar akşamı oy sayım işleminin başlamasıyla birlikte i il ve ilçelerde hangi parti ve aday yüzde kaç oy aldı sorusu cevabını bulmaya başlayacak.

        5

        31 MART OY VERME SAATLERİ

        YSK, seçimin mart ayında olması nedeniyle mevsim şartları ve güneşin batış saatini dikkate alarak, doğudaki 32 ilde oy verme saatini bir saat erkene aldı. Bu nedenle, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır, Kilis'te ve bu illerde bulunan ceza infaz kurumlarında oy vermenin başlangıç ve bitiş saatleri 07.00-16.00 olarak uygulanacak. Bu illerin dışında kalan diğer yerlerde oy verme saatleri 08.00-17.00 olacak.

        Büyükşehirlerde, sırasıyla büyükşehir belediye başkanlığı, belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ve muhtarlık; diğer illerde ise sırasıyla belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği, il genel meclisi üyeliği ve muhtarlık seçimlerine ait oy pusulalarının sayım ve dökümü yapılacak.

        SEÇİM SONUÇLARI VE OY ORANLARI TAKİBİ İÇİN TIKLAYINIZ

        31 Mart günü seçim sonuçlarına yukarıdaki linkten ulaşabileceğiniz gibi şu an eski seçim sonuçlarına bakabilirsiniz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ