Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yozgat'ın Çekerek ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce açılan 45 kursta 1182 kursiyer eğitim görüyor.

        Merkez Müdürü Osman Gül, AA muhabirine, 7 köy ve kurum binasında açılan 45 kursta çeşitli alanlarda eğitim verildiğini söyledi.

        Kurslara her yaştan katılım olduğunu ifade eden Gül, "Şu an kağıt rölyef, halı dokuma, ahşap boyama, el sanatları, bağlama, halk oyunu, resim, drama, voleybol, giyim, işaret dili, okuma-yazma, arıcılık, Kur'an-ı Kerim kurslarımız bulunmakta. Bunun dışında açık öğretim lisesi ve açık öğretim ortaokulu öğrencilerimize hizmet vermekteyiz." dedi.

        Gül, kursiyerlerin boş zamanlarını değerlendirdiğini anlatarak, "Kursiyerlerimiz bilgi ve becerilerini geliştiriyor, sosyal yaşama uyumlarını artırıyor. Kurs sonunda elde ettikleri sertifikayla da çeşitli alanlarda iş imkanı buluyor. Kursiyerlerimiz el emeği göz nuru ürünlerini kendi imkanları doğrultusunda satıp aile bütçelerine katkı sağlıyor." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler