Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Yüzüne kimyasal madde atılan Gürcistanlı kadın "uzaklaştırma istedim, reddedildi"

        Eskişehir'de yaşayan ve Türkiye vatandaşı olan Gürcü Marina Lakvekheliani´nin yüzüne kimyasal madde döktüğü öne sürülen İbrahim C. (46) hakkında kısa sürede dava açıldı. Davanın ilk duruşmasında eski sevgilisi olduğunu belirttiği sanıktan şikayetçi olan Marina Lakvakheliani, "Öldüreceğini söyleyerek tehdit etti. Olaydan 10 gün önce polise ve savcıya gittim uzaklaştırma kararı verilmesi için ancak reddedildi" dedi.

        Habertürk Haber Merkezi'nden Can Hacıoğlu'nun haberine göre, geçen 20 Kasım'da Odunpazarı ilçesinde meydana gelen olayda Marina Lakvekheliani marketten ekmek alıp kaldığı apartman dairesinden içeri girmek istediği sırada arkasından gelen İbrahim C. tarafından yüzüne kimyasal madde atıldı. Yüzünde yanıklar oluşan Lakvekheliani, hastanede tedaviye alındı. Kadının şikayeti üzerine tutuklanan İbrahim C. hakkında kısa sürede dava açıldı.

        REKLAM

        "KORKUDAN YÜRÜYÜŞE BİLE ÇIKAMIYORUM"

        İbrahim C.'nin 'yaralama' suçundan yargılanmasına dün Eskişehir 5. Asliye Ceza Mahkemesi´nde başlandı. Sanıktan şikayetçi olduğunu söyleyen Marina Lakvekheliani, olay tarihinden 10 gün önce koruma talebinde de bulunduğunu ancak kabul edilmediğini belirterek, şöyle dedi:

        "Yaklaşık bir yıllık arkadaşlığımız vardı. Sürekli kavga ediyorduk. Çünkü bana sürekli yalan söylüyordu. Benimle evleneceğini söylemesine rağmen evli olduğunu öğrendim. Zaman içinde çok fazla yalanları ortaya çıktı. Aramızda sürekli kavgalar olmaya başladı. Ayrılıyorduk, zorla geliyordu, tehditte bulunuyor, takip ediyordu. Bir şekilde tekrar barışıyorduk. Kıskançlık krizleri vardı. Son olarak ayrılmamızı kabullenemedi. Öldüreceğini söyleyerek tehdit etti. Olaydan 10 gün önce polise ve savcıya gittim uzaklaştırma kararı verilmesi için ancak reddedildi. Olay günü ekmek almış eve dönerken bir anda yüzüme bir şey döktü ve kaçtı. Yüzüm, saçım, boynum yandı. Psikolojik tedavi görüyorum. Sürekli korku, tedirginlik içerisindeyim. Dışarıda yürüyüş yapmaya bile çıkamıyorum."

        "SÜREKLİ ONA PARA VERİYORDUM"

        Suçlamaları kabul etmeyen İbrahim C. ise "Marina ile birlikte yaşıyorduk. Sürekli ona para veriyordum. Marina Gürcistan'dan para getirmişti. Mali Şube ekipleri de baskın yaptı. Bu olaydan sonra Marina bana husumet duymaya başladı. Olay günü apartmanda karşılaştığımızda elinde bir şey vardı. Benim yüzüme doğru döktü. Ben de elimin tersiyle engellemeye çalışınca onun yüzüne de gelmiş" diye konuştu. Duruşma 12 Ocak 2018 tarihine ertelenirken sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

        Adliye çıkışında konuşan Lakvekheliani'nin avukatı Neriman Ersin, müvekkilinin koruma talebinde bulunduğunu ancak olumsuz yanıt aldığını söyledi. Ersin, "Dava önce basit yaralama üzerinden açılmıştı. Ancak biz bunun basit bir yaralama olmadığını, ağırlaşmış yaralama şeklinde değişikliğe neden olacak bir suç olduğunu iddia ettik. Mahkeme de bunu olumlu değerlendirdi. Adli tıpa göndermek için bir karar aldı. Biz bu sürecin takipçisi olacağız. Hiç kimse ekmek almaya giderken, yanında kezzap poşeti de taşımaz. Biz de bu şekilde savunma yaptık. 12 Ocak'ta yapılacak olan duruşmada bütün kadın arkadaşlarımızı bekliyoruz. Marina'yı yalnız bırakmayalım" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ