Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Zekai Kafaoğlu kimdir? Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu oldu

        Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un istifasının ardından AK Parti'nin belediye başkan adayı olarak gösterilen Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçildi. Peki Zekai Kafaoğlu kimdir?

        ZEKAİ KAFAOĞLU KİMDİR?

        1961 yılında Balıkesir'in Gökçeyazı Beldesi'nde dünyaya geldi. Eğitim hayatının ilk ve ortaokul kısmını Gökçeyazı'da tamamlayanZekai Kafaoğlu, lise eğitimini de Balıkesir İmam Hatip Lisesi'nde gerçekleştirdi. Üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nden mezun olarak tamamlayanZekaiKafaoğlu, bir süre boyunca kamu hastanelerinde diş hekimi olarak çalıştı.

        Bir süre boyunca Sağlık Bakanlığı Bakan Müşavirliği görevi yapan ZekaiKafaoğlu, ardından Balıkesir Diş Hastanesi Kurucu Başhekimliği görevini üstlendi. Siyasi kariyerinde de Refah Partisi'nde İl Müfettişliği görevi yapanZekaiKafaoğlu, aynı zamanda Fazilet Partisi'nde kurucu il başkanlığı da yaptı.

        30 Mart 2014 yerel seçiminde AK Parti’den Altıeylül Belediye Başkanı seçilen Zekai Kafaoğlu, 7 Kasım 2017 tarihinde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ