Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ın Ereğli ilçesindeki Gülüç Irmağı'nda su üzerinde zıplayan kefaller, renkli görüntülere sahne oldu.

        Gülüç Irmağı'nın denizle birleştiği bölümünde zıplayan deniz kefalleri gören vatandaşların durumu İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerine bildirmesinin ardından bölgede inceleme yapıldı.

        - "Anormal bir durum yok"

        Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Doğan Kale, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kefallerin çiftleşme döneminde oldukları için ırmakta zıpladıklarını söyledi.

        Deniz kefallerinin tatlı suya geçişlerinin 15 Mart-15 Haziran tarihlerinde olduğuna işaret eden Kale, "Bu süreçte kefaller tatlı su güzergahlarına geçiyor. Çiftleşme nedeniyle de akıntıya ters yönde zıplayarak hareket ediyor. Anormal bir durum yok. Ancak vatandaşlar ırmakta zıplayan kefal görünce şaşırıyor." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler