Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Özel İçerikler Esin Övet Keşke teklife "Evet" dese
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Ajda Pekkan, 12 Haziran'da Beşiktaş Tüpraş Stadyumu'nda vereceği ilk büyük konserine hazırlanıyor. Ve bu konser için birçok ünlü isim de Ajda Pekkan ile sahneye çıkacak.

        Tabii bu konser hem Süperstarımız için hem de sevenleri için önemli ve bir o kadar da kıymetli. Düşünsenize yıllardır zirvedesin ve en büyük konserini vermeye hazırlanıyorsun... Ve haliyle Ajda Pekkan da o gecenin unutulmaz olmasını istiyor. Ajda Pekkan'dan sonra da ilk akla gelen, memleketin diğer ünlü ve vazgeçilmez ismi Sezen Aksu oluyor. Süperstar da kendisine davet götürüp; "Hadi gel birlikte sahneye çıkalım" diyor. Fakat Sezen Aksu, "Aman bana sahne deme" diyerek reddediyor.

        Ah Minik Serçe ah.. Bitmedi mi bu bıkkınlık... Sahneden uzaklaşma isteği...

        Sezen Aksu, 2016 yılında "Benden bu kadar" diyerek sahnelere veda etti. Bu durum kimine göre göreceli. Bana göre çok erken ama kendisine göre belki de çok geç bile kalmıştı. Bakın o sahnede olmak, yüzlerce insanın karşısına çıkmak, birçok kişinin enerjisini çekmek falan filan derken ciddi bir durum.

        Sayısız Sezen Aksu konseri izlemiş hatta bir haberci olarak takip etmiş biri olarak Sezen Aksu'yu bu konuda hep anlamaya çalışıyorum.

        Hani olur ya insan bir an gelir ve her şeyden kendini soyutlamak, çekip gitmek ister. Bir an olur, tüm yaptıklarının çok saçma olduğunu düşünür ve daha farklı bir yöne doğru evrilmek ister ya!!! Ve hatta son yıllarda çoğumuz bu duygudayız ya. Hatta boğuşuyoruz bizler fakat sen Sezen Aksu'sun arkadaş.

        Çünkü sevgili Sezen Aksu;

        Ne kadar kaçmak istersen iste; kaçamazsın.

        Ne kadar yok olmak istersen iste; olamazsın.

        Ne kadar o sahnede olmak istemesen de; aslında o sahnedesindir.

        Yani milyonlarca insana mal olmuş, şarkıları dillerden dillere dolaşan bir kadının bu kadar uzak kalması haksızlık. Çünkü sen bu işi, mesleği, misyonu seçmişsin.

        Delilik de yapsan, ağlasan da, bağırsan da, sahnede tüm duygunu yaşasan da orada olman gerek. Sezen Aksu'nun da sahneye çıkması ve en azından bu son şovunu yapması gerek. Ve tam da zamanı. Yeni nesil pek hakim değil ancak bu memlekette Ajda ve Sezen dengesi hep bilinen bir gerçektir. Birisi "Arkanı dön ve çık istenmiyorsun artık" derken diğeri de "Gitmeee kal ne olursun" diyen bir kadın.

        Biri "Giderse gitsin" diyerek yüreklendirirken diğeri de, "Aşıksan yaşa arkadaş" diyecek kadar cesur. Bu dengeyi, bu uyumu, bu ayrışımı bize yeniden yaşatmak adına Sezen Aksu'nun sahneye çıkması gerek. İnşallah bu inadından vazgeçer ve "Evet" der.

        ***

        Ah usta ah

        Ustalar hayatımızdan sessizce göçüp gidiyor. Ayten Gökçer sonrasında Erkan Yolaç'ı kaybettiğimiz haberi geldi. Çocukluğumuz, gençliğimiz, geçmişimiz bizi sessizce terk ediyor sanki.

        Erkan Yolaç'ın "Evet"-"Hayır" yarışmasını izlemeyen var mıdır?

        Hatta o yarışmayı izlerken heyecanlanmayan.

        Hatta evde "Evet, Hayır"cılık oynamayan.

        Kimsenin eline su dökemediği "Evet-Hayır" deyince ilk akla gelen usta. Ah ki ne ah!!! Seni çok özlüyorduk daha da özleyeceğiz. Mekanın cennet olsun.