Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler 5 AYLIK ENFLASYON FARKI|Emekli ve memurlar dikkat: Yüzde 35 şimdiden cepte! Kasım ayı 5 enflasyon artış oranı yüzde kaç oldu? - Merak Edilenler Haberleri
        1

        Enflasyon oranları açıklandi... 2023 Kasım ayı enflasyon oranları bugün TÜİK tarafından kurumun resmi internet sitesi üzerinden kamuoyuyla paylaşıldı. Emekli ve memurlar yeni yılda yapılacak zam hesaplamasında sonuca en yakın olan 5 aylık enflasyon oranını araştırıyor. İşte Kasım ayı enflasyon artış oranı ve 5 aylık enflasyon farkı...

        2

        KASIM AYI ENFLASYON ARTIŞ ORANI YÜZDE KAÇ OLDU

        Türkiye İstatistik Kurumu kasım ayı enflasyonunu yüzde 3.28, 11 aylık enflasyonu yüzde 60.09 olarak açıkladı. Temmuz - kasım aylarını kapsayan 5 aylık dönemde enflasyon yüzde 33.66 olarak gerçekleşti.

        3

        KASIM AYINDA 5 AYLIK ENFLASYON FARKI YÜZDE KAÇ OLDU?

        Emekli ve memur maaşları Ocak 2024 zammı hesaplamalarında gerçeğe en yakın tahminin yapıldığı 5 aylık enflasyon farkı, Kasım ayı enflasyon oranlarının açıklanmasıyla belli oldu. Buna göre son zammın yapıldığı 2023 Temmuz ayından itibaren 5 aylık enflasyon farklı 33.66 olarak kaydedildi.

        4

        Böylelikle SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarına için ek zam ihtimali haricinde Ocak ayında en az yüzde 33.66 zam yapılacak. Memur ve memur emeklilerinde ise toplu sözleşme farkı haricinde zam oranı yüzde 26.09 olacak. Memurlar bu oranın üzerine ayrıca yüzde 15 toplu sözleşme zammı alacaklar. Böylece ocak ayı zammı en az yüzde 45.01'i bulacak.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kerem Hançer

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ