Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Tüketici hakları 7 bin 600 liralık fatura mahkemeden döndü - İş-Yaşam Haberleri

        Yurtdışındaki yüksek telefon faturası yargı engeline takıldı. Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, yurtdışında yaptığı telefon görüşmeleri ve internet kullanımı sonucu gelen yüksek faturaya itiraz eden Egemen Kerim Kaya’yı operatörün bilgilendirme yapmaması gerekçesiyle haklı buldu.

        Gazete Habertürk'te yer alan habere göre, İzmir’de yaşayan Egemen Kerim Kaya, 2013’te günlük yurtdışı seyahati sonrası gelen 7 bin 635 liralık cep telefonu faturasını ödemeyi kabul etmedi. İlgili GSM firmasıyla iletişime geçen ancak sonuç alamayan Kaya, ödeme yapmadığı için telefon şirketince çekilen ihtarnameye itiraz etti. Telefon şirketi, itirazın iptali için İzmir 4. Tüketici Mahkemesi’ne dava açtı.

        REKLAM

        BİLDİRİM YAPILMADI

        Bilirkişi raporuna atıfta bulunan mahkeme, “Elektronik Haberleşme Sektöründe Tüketici Hakları Yönetmeliği’nde yer alan fatura üst sınırına ilişkin usul ve esaslardaki hükme göre, abonelerin yüksek faturalarla karşılaşmalarının önlenmesi ve fatura tutarlarının kontrol edilebilmesi imkânının sağlanması amacıyla kullanım miktarına ilişkin sınıra ulaşıldığında bildirimde bulunması gerekmektedir. Dosyadaki belgelerden bu bildirimin yapılmadığı anlaşıldığından kişinin yaptığı ilk yüksek tutarlı internet kullanımı üst sınır kabul edilerek bilirkişi raporunda yapılan hesaplama mahkememizce esas alınmış, kişinin sorumlu olduğu borç miktarı 2 bin 419 lira olarak hesaplanmıştır.” şeklinde karar verdi.

        GSM şirketi konuyu üst mahkemeye taşıdı. Yargıtay 3. Hukuk Dairesi “yerinde bulunmayan bütün temyiz itirazlarının reddi ile usul ve kanuna uygun olan hükmün onanması”nı kararlaştırdı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ