Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para AB'den flaş tahvil hamlesi - Haberler - Para Haberleri

        Avrupa Komisyonu Başkanı Ursulavon der Leyen, Avrupa Komisyonu'nun koronavirüs salgınının devasa ekonomik etkisini hafifletmek için euro bölgesinde ortak tahvil ihraçlarını desteklemeye hazır olduğunu açıkladı.

        von der Leyen Alman radyosu Deutschlandfunk'a yaptığı açıklamada "Tüm araçları değerlendiriyoruz ve yardımcı olan her şey kullanılacak. Bu aynı zamanda koronabondlar için de geçerli- eğer işe yararsa ve doğru yapılandırılmışlarsa kullanılırlar"

        dedi.

        İtalya gibi fazlasıyla borcu bulunan Avrupa Birliği (AB)üyelerinin borçlarını fonlamaya uzun süredir karşı olan von der Leyen'in son açıklamaları böyle bir adım atılacağının sinyaliniveriyor.

        REKLAM

        İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, AB üye ülkerinin sağlıkharcamalarına ve ekonomiyi canlandırma paketlerine destek olması

        için "koronavirüs tahvilleri" ya da Avrupa garanti fonu çağrısında bulunmuştu.

        Almanya ise ortak euro bölgesi tahvil ihracına daha önce bu uygulama 2008 krizinde euroyu çöküşün sınırına getirdiği içinkarşı çıkıyordu.

        Almanya Başbakanı Angela Merkel, Conte'nin önerisi sorulduğunda euro bölgesi maliye bakanlarının ekonomiyi desteklemek için önlemleri görüştüğünü ancak bir karara henüz varmadığını söyledi.

        Almanya Finans Bakanı Olaf Scholz fazla borcu olan üye ülkerin canlandırma paketleri için esnek kuralların olması gerektiğini söyledi.

        von der Leyen, "Borçlanmayla ilgili kuralları da esnetiyoruz ki finansal kaynaklara erişmek için devletler her şansı kullanabilsin. Bu krizde kullanılabilecek herşeyi değerlendiriyoruz çünkü hiç bir mazeret sunmadan ekonomimizi desteklemeye hazırız" diye ekledi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ