Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Girişimcilik Dünyadan Girişim Depoların yönetimini robotlara devretti - Girişimcilik Haberleri
        .png
        .png

        Fransa merkezli bir teknoloji girişim olan Exotec Solutions, geliştirdiği otonom robotlar ile depo yönetimini daha verimli hale getirmeyi hedefliyor. Bu sayede ortaya çıkabilecek yanlış sipariş yada eksik miktarda teslimat gibi aksaklıkların önüne geçilmesi hedefleniyor.

        Ağırlığı 30 kilograma kadar olan kolileri taşıyabilen Skypods ismi verilen robotlar 3 eksende hareket edebiliyor. Raflardaki kızaklar yardımıyla yukarı ve aşağı yönlü hareket de edebilen robotlar, 10 metre yükseğe kadar çıkabiliyor. Söz konusu robotlar, istenen koliyi raftan aldıktan sonra, operatöre teslim edecek şekilde çalışıyor. Nesnelerin interneti (Iot) prensibi ile çalışan depo robotlarının kontrol ünitesi ise, bin robotluk bir filoyu kontrol edebiliyor.

        Exotec Solutions, geliştirdiği depo yönetimi çözümüyle 360 Capital Partners, Breega ve Iris Capital’den 17.7 milyon bir yatırım aldı. Özellikle e-ticaret şirketlerinin ihtiyacına yönelik geliştirilen sistem, konvansiyonel bir depoya göre süreçlerin daha hızlı tamamlanmasına olanak veriyor. Skypods'un depolarda yayılmasıyla birlikte, firmaların müşterilerine ürün teslim süreleri de kısalabilir.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ