Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Deprem çantasında olması gereken yiyecekler! Bozulmuyor, kokmuyor, enerji veriyor!
        1

        AFAD, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de, 7,7 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. AFAD, saat 04.26'da merkez üssü Gaziantep'in Nurdağı ilçesi olan 6,4 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldiğini açıkladı. Her iki depremde Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesi'ndeki birçok il ve ilçe sarsıldı. Bazı il ve ilçelerde yıkılan binaların olduğu öğrenildi. Deprem sonrası uzmanlar hazırlanması gereken deprem çantalarında bulunması oldukça önemli olan yiyecekleri açıkladı.

        2

        KURU MEYVE

        Yaş meyveler çabuk bozulacağı için bunun yerine kuru meyveleri tercih edebilirsiniz. Hem enerji veren hem de bozulma süreleri uzun olan kuru meyveleri deprem çantasına mutlaka koymalısınız.

        3

        KRAKER VE KURABİYE

        Çantalara sığması kolay olan ve uzun süre bozulmayan krakerler açlık bastırır.

        4

        PROTEİN BAR

        Lif, omega ve protein açısından zengin olan protein barlar hem deprem çantasına kolaylıkla yerleştirilebilir, hem uzun süre bozulmaz hem de enerji verir.

        5

        SU

        Deprem çantasının en önemli malzemesi, hayatımız için temel içecek olan sudur. Deprem çantanıza bol bol plastik şişede su koymayı unutmayın.

        6

        MEYVE SUYU

        Susuzluğu gideren meyve suyu, enerji verme açısından da oldukça önem arz etmektedir. Ezilmeyecek metal kutuları tercih edebilirsiniz.