Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem DOĞU ANADOLU FAY HARİTASI 2023 | Doğu Anadolu fay hattı hangi il ve ilçelerden geçiyor? Doğu Anadolu fay hattı haritası ile en riskli bölgeler nereler?
        1

        Türkiye deprem kuşağında yer almaktadır. Kahramanmaraş'ta peş peşe yaşanan depremler sonrasında deprem endişesi taşıyan kişiler başta olmak üzere fay hattı üzerindeki il ve ilçelere ilişkin harita araştırmaları hız kazandı. Doğu Anadolu Fay Hattı; Ölü Deniz Çatlağı'nın kuzey ucundaki Maraş Üçlü Bitişmesi ile başlayıp Kuzey Anadolu Fayı ile birleştiği Karlıova Üçlü Bitişmesi'ni kapsayan çok alanlı bir fay olarak karşımıza çıkmaktadır. İşte, Doğu Anadolu Fay Hattı üzerindeki il ve ilçeler ile tarih boyunca meydana gelen depremler...

        2

        DOĞU ANADOLU FAY HATTI NEREDE?

        Türkiye, Kuzey Anadolu, Doğu Anadolu ve Batı Anadolu fay hatları kuşağında bulunuyor. Doğu Anadolu Fayı, Ölü Deniz Çatlağı'nın kuzey ucundaki Maraş Üçlü Bitişmesi ile başlıyor ve Kuzey Anadolu Fayı ile birleştiği Karlıova Üçlü Bitişmesi'nde kuzeydoğu yönünde son buluyor.

        3

        DOĞU ANADOLU FAY HATTI HANGİ ŞEHİRLERDEN GEÇİYOR?

        Doğu Anadolu Fay Hattı, Hatay, Osmaniye, Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman, Elazığ, Bingöl, Muş'a kadar devam eder ve sonrasında Erzincan'dan itibaren Kuzey Anadolu Fay Hattı ile birleşir.