Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Erdoğan Paris saldırıları ile ilgili açıklama yapıyor

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa'nın başkenti Parasi'te meydana gelen saldırılarla ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Fransa halkına ve Cumhurbaşkanı Hollande'a başsağlığı dileklerinde bulunarak "Terörün milleti, ırkı, vatanı yoktur. Terörizmin hepsi kötüdür. Teröristin hepsi kötüdür. Benim teröristim iyi seninki kötü mantığını bir kenara bırakmak gerekir. Terörün kendi iddialarını ve varlık sebebiyle değerlendiremedikçe bu meselenin üstesinden gelemeyeceğimiz ortadadır" dedi.

        Erdoğan, Türkiye'de yaşanan terör saldırılarını hatırlatarak "Ankara'daki, Suruç'taki, Gaziantep'teki, Şırnak'taki ne düşünüyorsak Paris'teki eylemler içinde aynısını düşünüyoruz. Şuan Fransa'da yaşanan acıyı çok iyi biliyoruz. Bir kez daha Fransız dostlarımıza başsağlığı diliyorum" diye konuştu.

        Erdoğan, Paris'te meydana gelen saldırılarla ilgili şunları söyledi:

        Paris'te meydana gelen saldırılarda çok sayıda kişinin öldüğü ve çok sayıda yaralının olduğunu öğrenmiş bulunuyorum. Ülkem ve milletim adına mevkidaşım Sayın Hollande'a ve Fransız haklkına kayıpları için taziyelerimi sunuyorum.

        Bu saldırıda her iki halkında huzurunu ve güvenliğini hedef aldığı açıktır.

        Ancak terörizmle mücadele konusunda sözün bittiği yerde olduğu konusunu hatırlatmak istiyorum. Saldırı terör konusunda söylediklerimizi doğruluyor.Bunun ön plana çıkması gereken bir konu olduğunu hatırlatmak istiyorum. Terör konusunda 30 yılı aşkın bir süredir bunu mücadelesini verenbiri olarak bunu söylüyorum. Terörün milleti, ırkı, vatanı yoktur. Terörizmin hepsi kötüdür. Teröristin hepsi kötüdür. Benim teröristim iyi seninki kötü mantığını bir kenara bırakmak gerekir. Terörün kendi iddialarını ve varlık sebebiyle değerlendiremedikçe bu meselenin üstesinden gelemeyeceğimiz ortadadır.

        Ankara'daki, Suruç'taki, Gaziantep'teki, Şırnak'taki ne düşünüyorsak Paris'teki eylemler içinde aynısını düşünüyoruz. Şuan Fransa'da yaşanan acıyı çok iyi biliyoruz. Bir kez daha Fransız dostlarımıza başsağlığı diliyorum.

        TÜRKÇE VE FRANSIZCA AÇIKLAMA

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Paris'teki terör saldırılarını, Twitter üzerinden Türkçe ve Fransızca açıklama yaparak kınadı.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Paris'te meydana gelen terör saldırılarını kınadı. Erdoğan, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından Türkçe ve Fransızca yaptığı açıklamada, "Fransa'da meydana gelen terör saldırılarını şiddetle kınıyor, mevkidaşım Sn Hollande ve Fransız halkına başsağlığı dileklerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ