Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Brahimi Cenevre’ye kriz molası verdi

        Suriyeli muhaliflerle Esad rejimi arasında Cenevre’de yapılan ikinci tur barış görüşmeleri de hayal kırıklığıyla sonuçlandı.

        BM Suriye Temsilcisi Lakhar Brahimi, dün yaptığı açıklamada görüşmelerde hiçbir ilerleme sağlanamadığını ifade etti. Dün yapılan ve yarım saat süren müzakere toplantısının ardından açıklamada bulunan Brahimi özür diledi.

        Basın toplantısı düzenleyen 80 yaşındaki arabulucu Brahimi “Çok çok üzgünüm ve buradan olumlu bir sonuç çıkacağından çok fazla ümitli olan Suriye halkından da özür dilerim” dedi.

        CENEVRE 1’İ KABUL ETMELİ

        Brahimi, “Sanırım Humus’ta sağlanan ateşkes Suriye halkının umutlarını yükseltti, bu korkunç krizin sonu olacağı düşünüldü. Muhalefet görüşmelerde geçiş hükümetinin nasıl kurulacağını konuşmak istedi; ama ne yazık ki rejim temsilcileri bunu reddetti. Rejim terörle mücadele konusunun ele alınmasını talep etti. Herkesin kendi kampına dönüp, sonraki görüşme için fikir alışverişinde bulunması gerekiyor. Net bir şey yok” dedi.

        Cezayirli diplomat Brahimi özellikle rejim temsilcilerinin yeni görüşmelere başlamadan önce müzakerelerin, Cenevre 1’de belirtildiği üzere geçiş hükümeti kurulmasına yönelik olduğunu kabul etmeleri gerektiğini söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ