Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Alışveriş Lüks Dünyanın en pahalı saati hangisi? - Alışveriş Haberleri

        Dünyanın en önemli saat koleksiyonerlerinden biri olarak bilinen New York’lu finansçı Henry Graves Jr’a ait olan 80 yıllık cep saati Patek Philippe Henry Graves Supercomplication, 11 Kasım salı günü İsviçre’nin Cenevre kentinde Sotheby’s tarafından açık artırmaya çıkarılacak. Müzayedede saat için alt fiyat sınırı 15.6 milyon dolar olarak belirlendi. Ancak konunun uzmanları saate verilecek teklifin 20 milyon doları bulabileceğini ifade ediyor.

        ‘MONA LISA’ HİSSİ VERİYOR

        Saatin açık artırmasını yapacak Sotheby’s Başkanı Daryn Schnipper’a göre, fiyat 15 milyon dolarlık sınırın üzerine çıkacak. Schnipper, “Bu saat gerçekten dünya harikalarından biri. Tıpkı Mona Lisa’yı gördüğünüzde yaşadığınız benzersiz çarpılma gibi” diyor. Saatin talipleri arasında Patek Philippe Müzesi de var. Ancak sürpriz adaylar da çıkabilir. Saatin satılmaması halinde ise Sotheby’s’in saati envanterine dahil edeceği ve özel müşterilerine sunacağı belirtiliyor.

        1933 yılında yapıldığında Henry Graves’e zamanın parasıyla 15 bin dolara mal olduğu bilinen saat, ilk kez 1999 yılında açık artırmaya çıkarıldığında 11 milyon dolarla rekor fiyatla satılmıştı. Patek Philippe’in çift kadran cep saatinin tasarımının beş yıl, üretiminin ise üç yıl sürdüğü biliniyor. Böylece üretim için geçen toplam zaman 8 yıla işaret ediyor. 18 ayar altından yapılan saat, zamanının en özellikli saati olarak anlatılıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ