Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Alışveriş Lüks Fransız - Alışveriş Haberleri

        MENEKŞE ATASELİM-HABERTÜRK

        75 lüks Fransız markanın üye olduğu Comite Colbert’in Başkanı Elisabeth Ponsolle des Portes, Türkiye satışlarının son 3 yılda yüzde 30’luk artışla ciddi bir yükselişe girdiğini belirterek, “Bu rakam 10 yılda ikiye katlanacaktır” dedi

        Lüks Fransız marka ve kültür oluşumlarını aynı çatı altında toplayarak daha etkin olmalarını sağlayıp Fransa’nın “lüksün merkezi” unvanını pekiştirmeyi amaçlayan Comite Colbert, 16-22 Ocak 2013 tarihleri arasında İstanbul’da bir festival düzenleyecek. Komite, 15 Ocak’ta İstanbul Modern’de kapılarını açacak Modernity adlı serginin de sponsorluğunu üstlenecek. İstanbul’da bir araya geldiğimiz Comite Colbert Başkanı Elisabeth Ponsolle des Portes, daha önce Çin, Rusya, Dubai, Brezilya’da benzer etkinlikler düzenlediklerini belirterek, “Türkiye son yıllarda yükseliyor. İstanbul bölgesel bir trend belirleyici. Vakti gelmişti” dedi.

        ‘DAHA ÇOK MARKAMIZ OLMALI’

        Comite Colbert bünyesinde Hermes ve Channel gibi ünlü modaevlerinin yanı sıra turizmden porselene farklı sektörlerden toplam 75 marka ve 13 kültürel enstitü bulunduğunu ifade eden Ponsolle des Portes, “Toplam 31 milyar Euro’luk bir ciro temsil ediliyor. Bunun henüz yüzde 2’si Türkiye’den geliyor. Ancak son yıllarda ciddi yükseliş var. Komitenin Türkiye’deki satışları 3 yılda yüzde 30 arttı. 10 yılda bu rakam ikiye katlanır” diye konuştu. Komitedeki yaklaşık 40 markanın Türkiye’de bulunduğuna dikkat çeken Ponsolle des Portes, “Daha çok marka gelmeli. Örneğin, Baccarat 1764’te kurulmuş çok önemli bir kristal markamız. Türkiye’de mağazası yok; fakat, Dolmabahçe Sarayı’na gidin, hemen her eşya Baccarat’tır. Geniş bir sektör yelpazemiz var ve Türkiye bu anlamda çok iyi bir pazar” dedi.

        ‘SİZ DE BİR KOMİTE KURUN’

        Fransız lüksünün kendisi için zarafet ve kibarlık demek olduğunu ifade eden Ponsolle des Portes, “Tabii yaratıcılık ve inovasyon da var. Fransız lüksünden bahsetmek Fransa’nın her bölgesinden bahsetmektir. Bir pazarlama işi değil. Gerçek bir ilhamla gelen bir teknik bilgi. Yaratıcılığınız yoksa geçmişten gelen markanızı modernizmle harmanlayamazsınız” diye konuştu. Türkiye’nin lüks markaları olarak ilk aklına gelenlerin Gilan, Armaggan, Haremlique ve Pera Palas Oteli olduğunu belirten Ponsolle des Portes, “Önemli tasarımcılarınız var. Yeteri kadar lüks marka ve bilgiye sahipsiniz. Bir lüks komitesi kurmak için eksiğiniz yok. Ülkenizi sunmak için buna ihtiyacınız da var” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ