Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Alışveriş AVMler Fiba Holding’in inşa ettiği Star Mall, Çin'deki en büyük türk yatırım oldu, en büyük türk yatırımı - Alışveriş Haberleri

        HT GAZETE

        Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, Forbes Dergisi’nin yayımladığı En Zengin 100 Türk Listesi’nde 3 milyar dolarlık servetiyle geçen yıl üçüncü sırada yer aldı. Fiba Holding, perekandenin yanı sıra finans, gayrimenkul, enerji ve liman işletmeciliği alanlarında da faaliyet gösteriyor.

        Fiba Holding’in Çin’in kuzeydoğusundaki Shenyang kentinde inşa ettiği Star Mall adlı alışveriş merkezi (AVM) törenle hizmete açıldı. Davullu, Çin’in simgesi olan ejderha danslı açılış törenine Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin’in yanı sıra, bölgedeki yerel yetkililerle Türk ve yabancı misyon temsilcileri katıldı. Liaoning Eyaleti’nin başkenti Shenyang’da 300 milyon dolarlık dev yatırım ile inşa edilen AVM, Çin’deki en büyük Türk projesi ve bu ülkede açılan ilk Türk AVM’si unvanına sahip oldu.

        Çin’deki en büyük Türk yatırımları arasında Star Mall’un yanı sıra Türk Hava Yolları (THY), Aksa ve Beko da bulunuyor.

        3 YILDA TAMAMLANDI

        Yapımına 2009 yılında başlanan, 2012 yılında tamamlanan Star Mall, 325 bin metrekarelik alana sahip. 20 ülkeden 121 markanın yer aldığı AVM’yi ayda ortalama bir milyon kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. 12 ülkede 74 şirketi bulunan Fiba Holding’in 12 bini aşkın çalışanı bulunuyor. T

        oplam aktif büyüklüğü 18 milyar doları bulan holdingin özkaynakları ise 3 milyar dolar. Dev AVM’lere komşu oldu Holding’in Star Mall’u bölgesinde diğer küresel süpermarket ve dev alışveriş merkezlerinin arasında yer alıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ