Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Pearson, Economist dergisinin yarısını satıyor - İş-Yaşam Haberleri

        Bu hafta içinde Financial Times’ı (FT) 1.3 milyar dolara Japon Nikkei’ye satan Pearson Group, şimdi de yüzde 50 hissesine sahip olduğu The Economist Group’u satmaya hazırlanıyor. Bünyesinde The Economist Dergisi’ni de barındıran şirketin hisseleri için 620 milyon dolar ödeneceği sızan bilgilerarasında.

        Alıcılar ise halihazırda the Economist Group’un diğer yüzde 50 hissesine sahip olan İngiliz aileler. Aralarında Cadbury, Rotschild, Schroders, Agnelli gibi ünlü İngiliz ailelerin de bulunduğu diğer hissedarlar satın almayı yaparlarsa grubun tamamına sahip olacak. Geçen sene faaliyet kârını 93 milyon dolar olarak açıklayan The Economist Group’a Bloomberg, Thomson Reuters ve Axel Springer gibi başka medya gruplarının da ilgi duyduğu, ancak hisseleri almaları halinde grubun kontrolünü alamayacakları gerekçesiyle teklif vermediği belirtiliyor.

        FT’nin ardından The Economist Group’un satılmasıyla Pearson’ın yaklaşık 1.5 milyar dolarlık gelir elde edeceği, şirketin artık sadece eğitim içerikli yayınlara odaklanacağı ifade ediliyor.

        HİSSEDARLARDAN BİRİ FIAT’IN SAHİBİ

        The Economist Group’un hissedarları arasında yer alan John Elkann, milyarder Agnelli Ailesi’nin veliahtı. Otomobil markası Fiat’ın da sahibi olanAgnelli ailesi aynı zamanda İtalyan gazetesi Corriera della Serra’nın sahibi RCS Mediagroup’un da hissedarı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ