Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Kariyer Pladis İnsan Kaynakları Başkanlığı'na atama - İş-Yaşam Haberleri

        İki yıldır Godiva Chocolatier’in İK fonksiyonunu New York’tan yöneten Coletta, daha önce birçok global şirkette İK liderliği yapıyordu. Yıldız Holding'den atama ilişkin yapılan açıklama şöyle;

        "Erica Coletta’nın, İnsan Kaynakları liderliği alanındaki deneyimi ve hukukçu geçmişi, pladis’teki yeni görevinde yetenek gelişimi ve şirket genelinde işbirliğini arttırmanın arkasındaki itici güç olacak.

        Coletta’nın ataması hakkında görüşlerini paylaşan pladis CEO’su Cem Karakaş, “Erica, dünyanın önde gelen şirketlerinde İK liderliği ve yetenek gelişimi konusunda engin bir deneyime sahip. Yeni şirketimizin büyüme hedefine ulaşmasında kritik bir rol oynayacak. Daha önce Godiva şirketimizde görev yaptığı için işimize son derece hakim. Bu deneyim, pladis’in rekabetçi bir piyasada büyümesine çok değerli katkı sağlayacak” dedi.

        2013 yılında Godiva’ya katılan Coletta, 2014’te Godiva İnsan Kaynakları Başkanlığı görevine getirildi. Güçlü bir İK stratejisi ve çalışan gündemi oluşturarak Avrupa, Asya ve Amerika genelinde şirketin sürdürülebilir performansla dönüşümünü ve globalleşmesini sağlamak, başlıca sorumlulukları arasındaydı.

        Yeni görevi ile ilgili konuşan Erica Coletta ise, şunları söyledi: “pladis gerçek anlamda girişimci bir ruha ve güçlü marka değerlerine sahip. Şirketteki birçok olağanüstü insanla çalışmayı ve hem işveren markamızı hem de şirket kültürümüzü geliştirmeyi dört gözle bekliyorum.”

        Asıl mesleği avukatlık olan Coletta, kariyerine İtalya’nın önde gelen özel hukuk büroları ve devlet kurumlarında çalışarak başladı. Daha sonra ilgisini İK, Değişim ve İletişim alanına çevirerek, aralarında Shell Oil, BOC/Linde Group ve Unilever gibi dünyanın önde gelen şirketlerinde deneyim kazandı. En son görev yaptığı Unilever’de 11 milyar dolar değerindeki İçecek Kategorisinin strateji İK gündeminden sorumluydu.

        Roma Sapienza Üniversitesi Avrupa ve Devletler Hukuku bölümünden mezun olan Coletta, yüksek lisansını London School of Economics’te Stratejik İnsan Kaynakları, Değişim Yönetimi ve Endüstriyel İlişkiler alanında tamamladı."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ