Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Kariyer At yelesinden yatak üretti Kraliyet Ailesi’ne satıyor - İş-Yaşam Haberleri

        İşkadını Berna Gözbaşı İlter, Kayseri’ye ilk yabancı yatırım fonunu getiren firması ile at yelesinden yatak üretiyor. 60’tan fazla ülkeye ihracat yaptıkların belirten İlter “İngiltere Kraliyet Ailesi için de özel tasarıma yatak ürettik. Kraliyet aileleri özellikle bu tür yatakları talep ettiğinden yetiştirmekte zorlanıyoruz” dedi.

        İlter, 2006 yılında inşaat mühendisi eşi Mustafa İlter ile birlikte yatak üretimine başladı. BRN Yatak’ı çok kısa bir sürede sektörün en önemli ihracatçı firmalarından biri haline getirdi ve aldığı ödüllerle genç ve kadın girişimciler için rol model oldu. İlter, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı ‘Sanayi Gecesi’nde ödüle layık görüldü. Serbest bölgede bulunan 24 bin metrekarelik fabrikada sıra dışı doğal malzemeler kullandıkarını belirten İlter, içinde at yelesi bulunan özel tasarımlarla yatak üretiklerini söyledi.

        İngiltere Kraliyet Ailesi’ne toplam 500 çift kişilik, 200 de tek kişilik yatak gönderdiklerini belirten İlter, “Kraliyet aileleri özellikle bu tür yatakları talep ettiğinden yetiştirmekte zorlanıyoruz” dedi. İlter gönderdikleri yatakların fiyatlarının da 10 bin ile 30 bin TL arasında değiştiğini sözlerine ekledi.

        Necmettin ÇUHADAROĞLU / GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ