Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Spor Ekonomisi Cimbom 'çilekler'in parasını çıkardı! - İş-Yaşam Haberleri

        Selim Karahan / HABERTÜRK

        Galatasaray, salı akşamı İspanyol devi Real Madrid'i 3-2 yenerek bu sene Avrupa sahnesine veda ederken Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finaldeki performansının karşılığı olan 31.5 milyon Euro’yu kasasına koydu. Böylece Cimbom yarım sezonda Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ın 'çilekleri', Wesley Sneijder ve Didier Drogba'nın, maç başı ücretler hariç, toplam 33 milyon Euro'luk maliyetini şimdiden çıkarmış oldu.

        2 TRANSFERE 33 MİLYON EURO

        Ünal Aysal transfer döneminde, “Pastamız hazır durumda. Bundan sonra olursa bir çilek olur” açıklamasıyla taraftarda yıldız oyuncu transferi beklentisi yaratmış, devre arasında bu iki dünyaca ünlü futbolcuyu takıma dahil ederek beklentileri karşılamıştı. İtalya’nın İnter takımından transfer olan Sneijder için Cimbom, kulübüne 7.5 milyon Euro bonservis ücreti ödedi. Sneijder’e ise 3.5 yılda toplam 15.5 milyon Euro ödenecek. Yani Hollandalı yıldızın toplam maliyeti 23 milyon Euro oldu. Çin'in Shanghai Shenhua takımından bedelsiz olarak Galatasaray'a gelen Drogba'ya ise imza ücreti dahil 1.5 yılda 10 milyon Euro ödenecek

        FENERBAHÇE'NİN ELENMESİ YARADI

        2011-2012 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılarak 8.6 milyon Euro'yu kasasına koydu. Sarı Kırmızılılar Fenerbahçe'nin eleme turunda Spartak Moskova'ya elenmesiyle 10 milyon Euro olarak hesaplanan Türkiye'nin yayın havuzu gelirini de tek başına aldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ