Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam keyifli seyahatin en iyileri seçildi - İş-Yaşam Haberleri
        1

        Airport - GÜNTAY ŞİMŞEK / HT Cumartesi

        Dergi muhabirleri birçok havayoluyla düzinelerce ülkeye seyahat etti ve bilgi toplayarak en iyileri belirledi. İşte bazı önyargılarla belirlenen “en iyiler” ve bizzat denenerek ortaya çıkan gerçekler...

        2

        EN İYİ YATAK: SWISS FIRST CLASS

        Uzun uçuşlarda detaylar fark yaratır. Swiss Air yolcuları bir tuşa basarak koltuklarını 2 metrelik yatağa dönüştürebiliyor. Ayrıca, first class yolcularına içinde La Prairie’nin cilt bakım ürünlerinin bulunduğu organik pamuktan üretilen Zimmerli & Bally’nin seyahat bakım çantalarını dağıtılıyor.

        3

        EN İYİ EKONOMİ SINIFI YEMEĞİ: JAL

        Ekonomi sınıfı yemeklerinin sınırları olduğu düşünülür. Ancak, Japon Havayolları (JAL), belli hatlarda ünlü Çin restoranı Kourantei’yle işbirliği yaparak bu sınırları ortadan kaldırmış. Örneğin havayolu, sebze, pirinç köftesi ve deniz mahsulleri içeren ilginç bir erişte çorbası sunuyor. Açıkçası ben THY’nin yeni ikram konseptini tercih ederdim.

        4

        EN İYİ SEYAHAT ÇANTASI: ICHIZAWA ZIP CARRYALL

        Aslında tekerlekli çantalar seyahat için en ideal olanlardır. Ancak çok fazla eşya taşımayı sevmeyenlerdenseniz; küçük bir çanta, herhangi bir tekerlekli çantadan daha iyi bir seçim olabilir. Ichizawa’nın Zip Carryall’ı, bu tip çantalar kategorisine giriyor. Ichizawa firmasının 1905’ten gelen ve halen bozulmamış bir çanta yapım geleneği var.

        5

        Çantaların her bir parçası, bir usta ve çırağın ikili çalışmasıyla yapılıyor. Çırakların çanta dikebilmesi için bu işte en az 7 yıldır çalışıyor olması lazım. İnce işçilikle üretilen kanvas Zip Carryall, 48 saat gibi kısa süren seyahatlerde, bütün gerekli eşyalarınızı sığdırabileceğiniz ideal bir yol arkadaşı.

        6

        EN İYİ YENİLİK: JETBLUE

        Dünyanın birçok düşük maliyetli havayoluna göre JetBlue, ayrıcalıklı bir kabin ve ikram sunuyor. Havayolu şimdi de Mint adını verdikleri tam yatar koltuklarla business class’a benzer bir sınıfla hizmet verecek. Bu sınıfı ekonomi sınıfından perdeyle ayırmayan JetBlue, Mint koltuklarının biletlerini piyasanın üçte biri fiyatına satıyor. Haziran 2014’te hizmete başlayacak bu sınıfta seyahat bakım çantası da sunulacak.

        7

        UZUN UÇUŞLARDA EN İYİ BUSINESS CLASS: CATHAY PACIFIC

        Cathay Pacific, business sınıfını tamamen yeniledi. Konforlu bir kabin sunan havayolu, yenilediği sınıfta geniş eşya koyma alanı, katlanabilir masa, çoklu priz ve güç kaynağıyla hizmet veriyor. Böylece 10 bin metrede ofisinizdeymiş gibi işinize devam edebiliyorsunuz. Koltuklar yatağa dönüştüğünde oldukça rahat olmasına rağmen, havayolunun lezziz ikramları yüzünden gözünüze uyku girmeyebilir.

        8

        YOLCUYU EN RAHAT UÇURAN HAVALİMANI: VANTAA, HELSİNKİ

        Avrupa’dan Asya’ya ya da Kuzey Amerika’ya uçuşlarda Vantaa Havalimanı çok tanıdık bir isim olmayabilir. Ancak Vantaa’nın yolcuyu kapılara yönlendirme sistemi, popüler birçok havalimanından çok daha iyi. Ayrıca havalimanında geriye yaslanıp uçuşa kadar yorgunluğunuzu atabileceğiniz pek çok koltuk bulunuyor.

        9

        GÖKYÜZÜNDEKİ EN İYİ HOSTESLER: FINNAIR

        Dünyadaki bütün havayollarının kabin personeli Finnair’e şapka çıkartmalı. Çok şık bir üniforma giyen Finnair hostesleri, oldukça güler yüzlü ve adeta kendilerini yaptıkları hizmete adıyormuşçasına çalışıyor. İşe alınmadan önce ne kadar hevesli oldukları bile test edilen hostesler, işlerine sıkı sıkıya bağlı.

        10

        En güvenli havayolları

        Dünya üzerindeki bütün havayollarını inceleyip 7 yıldızlı bir derecelendirme sistemi kullanarak değerlendiren internet sitesi AirlineRatings, 2013’te en güvenli havayollarını belirledi. Havayollarının 1950’den itibaren bütün kaza kayıtlarını tutan internet sitesi, Avustralyalı Qantas Airways’i 7 yıldızla dünyanın en güvenli havayolu ilan etti. Diğer 7 yıldız alan havayolları da Qantas’la ilk 10’u paylaştı.

        11

        İşte en güvenilir ilk 10 havayolu şirketi:

        1- Qantas

        2- Air New Zealand

        3- Emirates

        4- Etihad

        5- Cathay Pacific

        6- Singapore Airlines

        7- Virgin Atlantic

        8- EVA Air

        9- All Nippon Airways

        10- Royal Jordanian

        12

        414 milyon dolarlık Airbus!

        Airbus’ın gelenek sel hale getirdiğ i basın toplantı sı geçen hafta şirketin merkezi Toulous e’ta gerçekle şti. Airbus Başkan ı ve CEO’su Fabrice Bregier’ in açış konuşm asıyla başlayan ve Türkiye’ den sadece Airport ekibinin takip ettiği toplantı da, uçak fiyatların a yüzde 2.6 oranınd a zam yapıldığ ı da açıklandı.

        13

        1 Ocak 2014’ten geçerli olan fabrika satış fiyatları şöyle:

        A318: 71.9 milyon $

        A319: 85.8 milyon $

        A320: 93.9 milyon $

        A321: 110.1 milyon $

        14

        A320ne o: 102.8 milyon $

        A321ne o: 120.5 milyon $

        A330-20 0: 221.7 milyon $

        A330-30 0: 245.6 milyon $

        A350-80 0: 260.9 milyon $

        A380: 414.4 milyon $

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ