Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler İngiliz perakende devi Tesco'nun Türkiye'de ortaklık için girişimlere başladığı açıklandı - İş-Yaşam Haberleri

        İngiliz perakende devi Tesco'nun, Türkiye'de yeni ortak arayışına girdiği açıklandı. Alınan bilgilere göre görüşülen isimler arasında Migros da var. Geçtiğimiz yıl Türkiye’den çıkıp çıkmayacağı yönünde kafa karışıklığı yaşanan İngiliz perakende devi Tesco Türkiye’de kalacağını duyurmuştu.

        Son gelen bilgilere göre ise yeniden bir ortak arayışı başlamış durumda. Financial Times’da yer alan habere göre yeni anlaşma için görüşmelerin başladığı kaydedildi. Migros’un sahibi BC Partners ile görüşülmeyi planlayan Tesco’nun Türkiye stratejisinin Çin için de ayna niteliği teşkil ettiği belirtildi.

        Tesco ve BC cephelerinden açıklama gelmezken, habere göre Türkiye’de son dönemde yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen yeni yatırımcı arayışının devam etmesi beklentisi hakim. Tesco’nun Türkiye operasyonu geçtiğimiz birkaç yıllık dönemde arzu edilen başarıya ulaşmazken ABD ve Çin’de de bazı bölgelerden çıkış yaşanmıştı. Haberde yer alan detaylara göre önümüzdeki hafta taraflar sunum için bir araya gelecekler.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ