Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Fransız mobilya ve ev ürünleri markası Conforama türkiye pazarından çıkıyor - İş-Yaşam Haberleri

        İsveçli Ikea’nın rakibi Fransız mobilya ve ev ürünleri markası Conforama, büyük ümitlerle girdiği Türkiye’den çıkıyor. 21 Mart 2013’te İstanbul Ümraniye’de ilk mağazasını açan Avrupa devi Conforama, Türkiye’de istediği performansı gösteremeyince çekilme kararı almak zorunda kaldı. 3.3 milyar euro cirolu Fransız şirketin, Türkiye macerası böylece 1 yıldan kısa sürmüş oldu.

        CEO İDDİALIYDI...

        Geçen yıl ilk mağazasını Ümraniye Carrefour Alışveriş Merkezi’nde açan Conforama’nın perakende devlerinin iştah kabarttığı Türkiye pazarında büyük hedefleri bulunuyordu.

        Avrupa’da toplam 265 mağazası olan şirket, Türkiye’de Ankara, Antalya, İzmir, Bursa ve Adana’ya da yayılarak, 5 yılda 50 mağazaya ulaşmayı planlıyordu. Açılış için İstanbul’a gelen Conforama Grubu’nun CEO’su Thierry Guibert, Türkiye pazarıyla iddialı hedefler belirlemişti.

        NELER SÖYLEMİŞLERDİ?

        “Türkiye pazarına girmek için 2 yıldır araştırma yapıyoruz. Pazara girmekte geç kaldığımızı düşünmüyoruz. Ikea’dan farklıyız. Müşteriye daha yakın ve daha uygun fiyatlarla ulaşıyoruz. Başarıyı, diğer birkaç Avrupa ülkesinde olduğu gibi, Türkiye’de de yakalamak niyetindeyiz. Ankara, Antalya, İzmir, Bursa ve Adana gibi büyük şehirlerde de mağazalar açmayı hedefliyoruz.” Türkiye’de 5 yılda 50 mağazaya ulaşmayı planladıklarını söyleyen CEO Guibert, “Mağaza başına 3-4 milyon euro yatırım yaparak ortalama 3 bin 500 metrekarelik mağazalar açacağız. Bir mağazadan elde ettiğimiz ortalama ciro 15 milyon euro” açıklamasını yapmıştı.

        AYDA 10 MİLYON ZİYARETÇİ

        - Türkiye’den çıkan Conforama, Fransa dışında İspanya, Portekiz, Hollanda, İtalya, İsviçre, Hırvatistan ve Lüksemburg’da faaliyet gösteriyor.

        - Şirketin toplam 265 mağazası var. Bunların 200’ü Fransa’da bulunuyor.

        - Conforama’yı her ay 10 miyon kişi ziyaret ediyor.

        - Conforama’nın cirosu 3.3 milyar euro.

        - Fransız devin tüm dünyada toplam çalışan sayısı 54 bin 800.

        İZDİHAM YARATTI

        Türkiye pazarından ayrılmaya hazırlanan Conforama, elinde kalan stokları bitirmek için ‘Kapanıyoruz, tüm ürünlerde yüzde 50 indirim’ sloganıyla kampanya başlattı. Fransız şirketin bu kampanyası Ümraniye Carrefour Alışveriş Merkezi’ndeki mağazasında izdihama neden oldu. Geceden mağaza önünde sabahlayanlar, uzun kuyruklar oluşturdu. Bu haftasonuna kadar sürmesi beklenen kampanyada oturma grupları, yemek ve yatak odası takımları gibi pek çok mobilya çeşidinin yanı sıra dekorasyon malzemeleri ve elektronik aletler de yer alıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ