Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Tesco, şirketin faaliyetlerinin Türkiye'deki sıkı rekabetten etkilendiğini ancak Türkiye'nin odak olarak kalmaya devam ettiğini belirtti. - İş-Yaşam Haberleri

        Perakende zinciri Tesco, şirketin faaliyetlerinin Türkiye'deki sıkı rekabetten etkilendiğini ancak Türkiye'nin odak olarak kalmaya devam ettiğini belirtti.

        Türkiye'de iştiraki Tesco Kipa KIPA ile faaliyet gösteren İngiltere merkezli perakende zinciri Tesco PLC, Türkiye'deki faaliyetlerinin sıkı rekabetten etkilendiğini ve zarar yapan dokuz mağazayı kapattıklarını; buna karşın Türkiye'nin Tesco için odak pazar olarak kalmaya devam ettiğini açıkladı.

        Tesco'nun 2013/2014 faaliyet dönemine ilişkin sonuçlarının değerlendirildiği ve şirketin internet sitesinde yer alan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Türkiye'deki faaliyetimiz sıkı rekabet ve büyük mağaza formatlarının görece etkisiyle olumsuz etkilenmekte. İzmir çevresindeki ana faaliyet bölgemize odaklanarak, bu yıl geçen yılki mevcut mağazalarımızdaki satışlara göre kademeli iyileşme gözledik. Satış faaliyetlerinden kaynaklanan kayıpları stabilize etmek amacıyla zarar eden dokuz mağazamızı kapattık. Tüm bu unsurlara karşın, Türkiye bir odak olarak kalmaya devam ediyor" denildi.

        Tesco Kipa, ana hissedarı Tesco PLC'nin Türkiye'de farklı şirketlerle farklı opsiyonlara yönelik görüşmelerin ilk evresinde bulunduğunu Şubat ayında açıklamıştı. Basında yer alan haberlerde, İngiltere'de düşen satışları nedeniyle baskı altında olan Tesco'nun Türkiye'deki operasyonlarını Migros ile birleştirmek için görüştüğü belirtilmişti. Konu hakkında bilgi sahibi kaynaklar, Tesco Kipa'nın faaliyetlerinin Migros ile birleştirilmesi durumunda Anadolu Endüstri Holding'in Migros hisselerinin bir kısmı ile ilgileneceğini söylemişlerdi.

        SATIŞLAR YÜZDE 7 DÜŞTÜ

        Tesco'nun yıllık sonuçlarının değerlendirildiği açıklamada yer alan bilgiye göre, şirketin Türkiye'deki geçen yılki mağazalarıyla karşılaştırılabilir satışları, yıllık bazda yüzde 7 artış kaydetti. Tesco 22 Şubat'ta sona eren mali yılda 3,3 milyar sterlin ile beklentilere paralel kâr açıkladı. Bir önceki yıl 3,52 milyar sterlin kâr eden Tesco'nun bu yıl İngiltere dışındaki Avrupa ülkelerinden sağladığı kâr ise yüzde 28 geriledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ