Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para "Bazı işsizler iş beğenmiyor" - Makro Ekonomi Haberleri

        Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Yalova İl Müdürü Ahmet Canımova, 200 dolayında eleman ilanı yayımlamalarına karşın ''bazı işsizlerin iş beğenmediğini'' söyledi.

        Canımova, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yalova'nın 2010 verilerine göre Türkiye'de işsizlik sıralamasında 7'nci olduğunu hatırlattı. İl Müdürlüğünün internet sitesinde 200'e yakın iş ilanı bulunduğunu belirten Canımova, ''Bazı işsizler iş beğenmiyor. Gerçekten iş arayan, bunun takipçisi olan vatandaşlarımız var ancak bazı işsizlerimiz çok seçici davranıyor. Vatandaşlarımız buraya geldiklerinde kendilerini şartlandırmış olarak geliyor. 'Bu kadar ücreti olsun, şu şöyle olsun, bu böyle olsun' diyorlar. Hiç çalışmadan en üst mevkilerde yer almak istiyorlar. İlk önce karınlarını doyuracak işe yerleşsinler daha sonra zaten daha iyisini bulacaklardır. Kurum olarak biz de gerçekten iş takipçisi olan beden işçilerinin sıralamasını yaptık. Onları iş arayan kurumlarla bir araya getireceğiz'' dedi.

        Yalova Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YÜSEM) ile yaptıkları protokolle çeşitli kurslar açacaklarını da anlatan Canımova şöyle devam etti:

        ''Kursiyerlerimizi istihdam etme oranında Türkiye ortalamasının üzerindeyiz. Geçtiğimiz yıl YÜSEM işbirliğiyle düzenlediğimiz kurslarımıza bu yıl da devam edeceğiz. Mesleki eğitim kurslarımıza katılan kursiyerlerimizin sigortasını da yapıyoruz ve 15'er lira da para veriyoruz. Eğitimleri, Yalova Üniversitesinin akademisyenleri veriyor. Kursiyerlerimize bir tek, derslerine çalışmak kalıyor. Türkiye'ye bir kişi bile kazandırsak bizim için kardır.''

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ