Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Argüden'e Üstün Vatandaşlık ödülü - Makro Ekonomi Haberleri

        ARGE Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yılmaz Argüden, Türk-Amerikan ilişkilerinin geliştirilmesi ve Türkiye’nin Amerika’da tanıtımı konusundaki calışmaları ve gösterdiği liderlik nedeniyle Washington’da bu sene 27.’si gerçekleştirilen ATC/TAIK (Türk-Amerikan İş Konseyi) toplantısında Üstün Vatandaşlık Ödülü’nü aldı.

        Ödül, Türk-Amerikan ilişkilerine yaptıkları katkılar nedeniyle daha önceki senelerde Eski ABD Dışişleri Bakanı Alexander Haig, Eski Ulusal Güvenlik Başdanışmanı Dr. Zbigniew Brzeziskinky, Atlantic Records kurucusu Ahmet Ertegün, ve iş adamları Mustafa Koç, Akın Öngör, Rıfat Hisarcıklıoğlu gibi kişilere verilmişti.

        Türk-Amerikan İş Konseyi (TAIK) bünyesinde gönüllü olarak çeşitli görevler üstlenen Dr. Argüden 2005-6 yıllarında TAIK Başkanlığı görevini de yürütümüştü. Bu calışmaları esnasında gösterdiği “yenilikçi girişimler, sağduyulu yaklaşım ve Türkiye’nin Kuzey Amerika kıtasında tanıtımında gösterdiği üstün liderlik” icin verilen ödül töreninde yaptığı konuşmada, Dr. Argüden “Türk-ABD ilişkilerinin güçlü olması sadece bu iki ülkenin vatandaşları açısından değil, aynı zamanda Orta Doğu’da kalıcı barışın sağlanabilmesi, Orta Asya ülkelerinin ekonomik bağımsızlığı ve Avrupa’nın rekabet gücünü geliştirebilmesi açılarından da büyük öneme haizdir” dedi

        Dr. Argüden, geleceğin 100 Global Lideri arasında

        Dr. Yılmaz Argüden, geliştirdiği yaratıcı ve yenilikçi yönetim stratejileri ile tanınan, ARGE Danışmanlık’ın Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütüyor. Deneyimleri özel sektörden, kamu sektörüne ve uluslararası kuruluşlara; sivil toplum örgütlerinden, akademik hayata kadar geniş bir yelpazeyi kapsıyor. ARGE Danışmanlık, Avrupa Parlamentosu’nda kurumsal sosyal sorumluluk alanındaki çalışmaları nedeniyle Geleceği Şekillendiren en iyi üç şirket arasında değerlendirilmiştir ve Küresel İlkeler Anlaşmasını imzalayan ilk Türk şirketidir. Rothschild yatırım bankasının Türkiye Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinin yanı sıra yurt içinde ve dışında çeşitli kuruluşların yönetim kurullarında da görev alan Yaşam kalitesini yükseltme konusundaki çalışmaları nedeniyle Dünya Ekonomik Forumu tarafından Geleceğin 100 Global Lideri arasına seçilmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ