Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Test Sürüşü Opel'in öz evladı Karl, Cenevre'de vücut buldu - Otomobil Haberleri

        BARIŞ ERKAYA/HABERTURK.COM-OTOMATİK viTEST/CENEVRE/

        Yeni kasasıyla bu yıl piyasaya gösterişli bir giriş yapan Opel Corsa'nın ardından Cenevre'de Opel'in birkaç sürpriz daha yapabileceği zaten bekleniyordu.

        Zaten 2018 yılına kadar 4.3 milyar Euro'luk yatırımla 27 yeni model ve 17 ekonomik motoru piyasaya süreceğini ilan etmiş olan Opel'in Cenevre'de rahat duracağını beklemek de biraz saflık olurdu.

        Sonuç olarak Corsa'nın performansı güçlendirilmiş olan modeli OPC 230 km'lik maksimum hız ve 0'dan 100 km'ye 6.8 saniyede ulaşıyor.

        Işık mavisi rengi ile ilk kez sahneye çıkan OPC, geniş hava girişleri, kendine özgü kaputu, kalın yan eşik çıtaları, arka spoyler, egzoz boruları, Recaro performans koltuklar, alt kısımda düzleştirilmiş deri direksiyon simidi, spor pedallar yeni nesil Corsa OPC'nin güç hedefine uygun görünüyor.

        Kaputun altında bulunan 1.6 litre 152 kW/207 beygirlik turbo benzinli motor 245 Nm.’lik maksimum tork üretiyor. 1.6 litrelik motor 1.900 ve 5.800 devir/dakika arasında overboost işlevselliği sayesinde gerektiğinde ilave 35 Nm güç üretebiliyor ve bu gücü yola 6-ileri manuel şanzıman üzerinden aktarıyor. 5. Nesil Corsa OPC 230 km/sa hıza ulaşıyor ve 0'dan 100 km'ye çıkması 6.8 saniye alıyor. Bu performansı ise 7.5 litre /100 km yakıt tüketimi ve 174g/km CO2 salımıyla elde ediyor ki bu birçok otomotiv devinin en sıkıntılı olduğu konuların (Düşük karbon salınımı) başında geliyor.

        BABA VE OĞUL OPEL'LER AYNI ANDA YOLLARDA: OPEL KARL!

        Opel'in bir diğer sürprizi ise Opel'in oğlunu vitrine çıkarmak oldu.

        İsmini Opel'in kurucusu Adam Opel'in oğlundan alan model 3.68 metrelik uzunluğa sahip. Buna rağmen Opel mühendisleri 5 kişilik yolcuya geniş bir kabin sunma iddiasıyla yola çıkmış. Kaputun altında Opel’in yeni nesil 55 kW/75 beygire sahip 1.0 ECOTEC motoru bulunuyor. Beş ileri manuel şanzıman ve ecoFlex paketi ile birleştirilmiş tamamı alüminyum, üç silindirli benzinli motor karma kullanımla 100 kilometrede 4.3 yakıt tüketimini 99 gram CO2 salım değerlerine sahip.

        ONSTAR'IN AVRUPA LANSMANI

        Opel'in Cenevre'deki son sürprizi ise Opel OnStar'ın Avrupa'ya açılması oldu oldu.

        OnStar, otomobilin bir yere çarpması sonucunda acil durum çağrı merkezine otomatik mesaj gönderen bir sistem. Bu sistem bu yıl itibariyle Avrupa’da Opel markası ile sunulacak. Amerika, Kanada, Çin ve Meksika’da OnStar teknolojisinden faydalananların sayısı 7 milyon. Bir kaza anında GPS konumlama cihazından gelen bilgileri baz alarak aracın konumunu standartlaştıran OnStar, Avrupa formatında otomatik mesaj göndererek bu uygun tepki kararının verileceği itfaiye, polis veya ambulans çağrı merkezini harekete geçiriyor. Sistem yılın 365 günü yardım sunabiliyor. Ayrıca hava yastıklarının açılması durumunda Opel OnStar otomatik olarak etkinleştirilebiliyor. İçerisindeki bilgiler ve otomobile erişim de güvence altında. Opel OnStar akıllı telefon uygulaması üzerinden lastik basıncı veya yağ ömrü gibi araç verilerine erişim sağlanabilir. Kilitleme/kilit açma da uygulama üzerinden kontrol edilebiliyor. Ayrıca otomobilin çalınması durumunda ise OnStar çalınan aracın yer tespiti için polise bilgi verebiliyor. Araç Teşhisleri işlevselliği de oldukça uygundur: Opel OnStar, en önemli araç verileri ve bilgileri ile aylık bir rapor gönderecektir. Dahası herhangi bir zamanda bir düğmeye basılarak teşhis kontrolü isteği yapılabiliyor.

        Opel CEO'su Dr. Karl-Thomas Neumann “Cenevre'de iki dünya prömiyerini ve trend belirleyici Opel OnStar hizmetimizi seyirci ile buluşturuyoruz. OnStar uygulaması, müşterilerimizin rahatlıkla dijital ortamlara ve en yüksek güvenlik seviyesine bağlanabilmesini sağlayacak. Bununla birlikte Corsa OPC ve KARL ile ürün portföyümüzü genişletiyoruz. Ürün yelpazemizin dinamik oyuncuları olan OPC’lerimiz markamızın sportif geleneğinin, Alman mühendisliğinin en güzel örneği. Yeni Corsa OPC, mühendislerimizin küçük spor otomobil segmentinde çıtayı nasıl yükselttiklerini etkileyici şekilde kanıtlıyor. KARL, tasarımı ile otomobil severlerin kalbini, kaliteli ürün yapısı ile beynine hitap ediyor. ”dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ