Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Çevreci Araçlar Volkswagen'a ABD'de manipülasyon şoku - Otomobil Haberleri

        Alman Volkswagen (VW) tröstünün ABD'de satılan araçlarının zehirli gaz emisyonunu manipüle ettiğinin ortaya çıkarılması skandala neden oldu. ABD'de şirket hakkında inceleme başlatıldı.

        TOPLU DAVA AÇILABİLİR

        ABD'deki egzoz gazı manipülasyonu dünyanın en büyük otomobil imalatçısı Alman Volkswagen şirketine pahalıya patlayacağı tahmin ediliyor. Usulsüzlük iddialarına konu modellerin ABD ve Kanada'da satışı askıya alınırken, araç sahiplerinin VW'ye toplu dava açması da ihtimal dahilinde bulunuyor.

        Amerikan Çevre Koruma Ajansı (EPA), ABD'de satılan dizel motorlu VW'lerin bilgisayar ayarlarıyla oynanıp egzoz gazı testlerinde zararlı atık miktarının otomatikman düşürüldüğünü, normal seyir halindeyken ise bu değerlerin misliyle fazlasının çıkarıldığını saptaması üzerine Alman şirketi ABD'deki dört silindirli dizel araç satışlarını durdurdu. EPA Volkswagen'den yaklaşık yarım milyon aracın bilgisayarlarındaki manipülasyon programını silmesini talep ediyor.

        SKANDAL GÜNEY KORE'YE YAYILDI

        Reuters'a bilgi veren Güney Kore Çevre Bakanlığı yetkilisi Park Pan-kyu, şirketin 2014 ve 2015 yıllarında ürettiği Jetta, Golf ve Audi A3 model araçların incelemeye alınacağını, inceleme kapsamına giren araç sayısının 4,000-5,000 adet olduğunu belirtti.

        Park incelemenin ardından otomobillerin geri çağrılabileceğini belirterek, "Güney Kore kurumları dizel VW otomobillerde sorun bulurlarsa inceleme tüm Alman dizel otomobilleri kapsayacak şekilde genişletilebilir" dedi.

        Avrupa Komisyonu Volkswagenve ABDli denetleme kuruluşları ile irtibat halinde olduğunu ancak sorunun Avrupa'da satılan VW araçlarda da var olup olmadığını görmek için henüz erken olduğunu belirtti.

        VW CEO'SU: TAM ANLAMIYLA BERBAT BİR İŞ YAPTIK

        Dün geç saatlerde 2016 model VW Passat'ın tanıtımı için New York'ta düzenlenen görkemli toplantıda konuşan Volkswagen Amerika CEO'suMichael Horn, şirketin "tam anlamıyla berbat bir iş yaptığını" ve kusurlarını telafi edeceğini söyledi.

        Horn'un araç hakkındaki sunumunda Passat'ın "temiz dizel" modelinin verimliliğinden ziyade sürücüye yardımcı sensör teknolojilerinden bahsetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ